Bayer Zsolt parádésan tette helyre Lattmann Tamást

Bayer Zsolt parádésan tette helyre Lattmann Tamást

Természetesen kitérünk magára a Lattmann-féle Facebook-bejegyzésre is, de a kiindulópont nem az. Az csak egy következmény, egy appendix, mint Lattmann maga.

A kiindulópont Pikó Facebook-bejegyzése, amelynek tartalmáról a következőket olvashatjuk a 444-en (az is egy „újság” ám!): „Pikó Párkányi Eszternek, az Alapjogokért Központ elemzőjének azon a politikai helyzetelemzésén gúnyolódott, ami a választások előtt az akkor még fideszes irányítású kerület lapjában jelent meg, és Sára Botond sima győzelmét jósolta.”

Innen kell elindulnunk, Pikótól, bármennyire is nehezére esik az embernek még a virtuális közelsége is ennek az alaknak. Tehát Pikó Párkányi Eszteren gúnyolódik, mert Párkányi Sára Botond győzelmét jósolta, miközben Pikó győzött. Ezen tényleg érdemes gúnyolódni, különösen ezeknek.

Nézzünk csak vissza a hátunk mögött hagyott tíz évre! Ez alatt a tíz év alatt volt jó sok választás. E választások előtt ezek mindig, kivétel nélkül megjósolták Orbán és a Fidesz bukását. Megjósolták, kielemezték, körbeszakértették, a sok lehengerlő szürkeállomány a tévedhetetlenség cinikus fölényességével levezette, hogy nem is lehet másképpen. Hát már csak a hülye nem látja, hogy Orbán bukni fog! – ezt ismételgetik immáron tíz éve, azután, miután újra és újra megbuknak, beülnek újra és újra ugyanazokba a stúdiókba, és elmagyarázzák, a tévedhetetlenség cinikus fölényességével, miszerint ők előre látták, hogy Orbán most még nem fog megbukni, csak majd legközelebb.

Mert ezek ilyenek és ennyit tudnak. Mondhatni ennyi az összes tudományuk. És ezek közé tartozik Pikó és Lattmann is. És persze ugyanezt tudják nemcsak a politika terén, hanem a gazdasági elemzésekben is.

Tíz éve elmondják, úgy átlagban félévente, hogy vége a bulinak, az unortodox gazdaságpolitika csődöt mondott, a magyar gazdaság össze fog omlani, a helyzet szörnyű, sőt inkább válságos, mindenki hülye itt, kérem szépen, hát ezerszer is elmondták már, hogy nem lehet egyszerre alacsonyan tartani a banki alapkamatot és az inflációt, hát ez közgazdasági egyszeregy, kérem szépen, csak Matolcsy nem ért hozzá, Orbán nem ért hozzá, Varga nem ért hozzá, itt hamarosan minden el fog szabadulni, az adócsökkentés is rossz, az IMF elzavarása is rossz, az ipari beruházások is rosszak és feleslegesek (Autógyártás? Piha!), „túl nagy a kitettségünk”, a költségvetés helyzete tarthatatlan, a rezsicsökkentés egy csőd, hát a piacot nem lehet zárójelbe tenni, kérem szépen, a konjunktúra átmeneti, legkésőbb fél év múlva itt a csőd – és így tovább, a végtelenségig, immáron tíz éve.

És nem unják meg.

Hírdetés

Ezt variálják a tévedhetetlenség cinikus fölényességével, és tényleg nem veszik észre, micsoda szánalmas, semmirevaló, teljesen felesleges idióták. Ez a Petschnig Mária Zita, Kéri László, Vértes András, Lengyel „még sosem találtam el semmit” László, a GKI Gazdaságkutató Zrt., Bod Péter Ákos, Felcsuti Péter, Bajnai Gordon, Jaksity György, Csaba László vonal, s a hozzájuk mindig felcsatlakozó, még náluk is sokkal ostobább ellenzéki politikusok hada, a sor végén pedig Lattmann meg Pikó.

Na ezek gúnyolódtak éppen Párkányi Eszteren. Ezek!

És most érkeztünk el Lattmann gúnyolódásához, íme: „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett »elemzők« osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”

Ezt írta ez a dupla nulla, perverz, beteg lelkű nímand, közben kicsit izzadt a tenyere és felizgult. Aztán pedig nekiállt megmagyarázni, hogy ő nem is „arra” gondolt. De! Arra gondolt. Csak mivel egy gyáva alak, ezért nem meri vállalni. Ezt sem, még ennyit sem.

Mindenesetre nagyon jó érzés az a tudat, hogy kirúgták végre a Közszolgálati Egyetemről. Nagy kérdés, hogy eddig mit keresett ott. Most majd elmehet melózni a spórolást az óvónőkön és dadusokon kezdő, saját magával a kerületi lapot teleírató, „nem lesz többé propaganda” Pikóhoz. Ezek nemcsak feltételezik, de meg is érdemlik egymást.

Bayer Zsolt – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »