Bayer Zsolt nem ment el a Nemzetbiztonsági Bizottság meghallgatására

Bayer Zsolt nem ment el a Nemzetbiztonsági Bizottság meghallgatására

Az ellenzéki politikus azt szerette volna megtudni a kormánypárt publicistájától, hogy honnan jutott titkosszolgálati információkhoz a 2018-as választási kampány folyamán. Mint napvilágot látott, Bayer az izraeli titkosszolgákat foglalkoztató Black Cube emberének az akcióját dolgozta fel oknyomozó cikksorozatában, amivel a Migration Aid szervezetét kívánta lejáratni.

A témában megjelent írásokat, miután kiderült, hogy annak informácói izraeli hírszerző cégtől származhatnak hirtelen eltűntették.

Kedd reggel, a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén várták volna az ügy kapcsán felmerült kérdésekre a válaszokat Bayertől, aki nem volt hajlandó tisztázni magát. A bizottság elnöke szerint ez csak a gyanút erősíti.

Hírdetés

Korábban lapunknak Mirkóczki Ádám elmondta, hogy az ügy minden szála gyanús és bár sejtéseik vannak róla, de nagyon kíváncsiak lennének arra, ki volt a megrendelő.

Az ülést követő sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám elmondta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal továbbra is vizsgálja a Black Cube és Bayer Zsolt ügyét, de annak lezártáig még a zárt ülés kerében sem adhattak a részletekről tájékoztatást.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »