Bayer Zsolt: Nagyon fontos!

Bayer Zsolt: Nagyon fontos!

Ezúton tudatom mindenkivel, és egyúttal így hozom nyilvánosságra, hogy idén is elvégeztem a Freedom House minősítését.

Értékelésem az „Unnecessary Organization from stupid Countries” (Felesleges szervezetek hülye országokból) című kutatássorozat keretében készült. Az értékelés hét szempont alapján vizsgálta és osztályozta az adott szervezetet. A szempontok a következők voltak:

– Mennyire fontos az adott szervezet tevékenysége?
– Mennyire hasznos az adott szervezet tevékenysége?
– Mennyire áll az adott szervezet meghatározott politikai erők szolgálatában?
– Azok a politikai erők, amelyeknek az adott szervezett szolgálatában áll, mennyire elviselhetetlenek?
– Az adott szervezet mondott-e valaha igazat?
– Az adott szervezet nélkül jobb és elviselhetőbb lenne-e a világ?
– Kihúzta-e az adott szervezet fennállása óta egyszer is a fejét a saját seggéből?

Értékelésem során a megadott szempontok szerint nyújtott legjobb teljesítményt 1 (egy), míg a legrosszabbat 7 (hét) ponttal jutalmaztam. A Frredom House idén (2015) 49 (negyvenkilenc) pontot ért el. Ezzel a teljesítménnyével a tavalyi “Hülye Sóhivatal” kategóriából egy fokozattal lejjebb csúszva a “Kibaszott Hülye Sóhivatal” (Fucking Stupid Office) kategóriába került. Az értékelést jövőre is elvégezzük.

(Kapcsolódó hír: „Nem megszilárdult demokráciának minősítette vissza Magyarországot a Freedom House. Nyilvánosságra hozta kedden a Freedom House idei, Nations in Transit 2015 (Nemzetek átalakulóban 2015) című értékelését, amely a volt szocialista blokk országait vizsgálja. A dokumentum Magyarországot a „megszilárdult demokráciák” közül a „nem megszilárdult demokráciák” kategóriába sorolta vissza. A washingtoni központú nemzetközi jogvédő szervezet értékelése 29 országra (Közép-Európára, a Balkánra és a volt Szovjetunió tagállamaira) terjed ki és a tavalyi évre vonatkozik. A FH hét szempontból vizsgálta a demokrácia helyzetét az érintett országokban, a legjobb teljesítményt 1, a legrosszabbat pedig 7 ponttal értékelve. A lista élén Szlovénia áll 1,93 ponttal mint leginkább megszilárdult demokrácia. Az utolsó helyezett Üzbegisztán (6,93). A jelentés szerint Magyarország a 29 ország között a 8. helyen áll Szlovákia mögött és Bulgária előtt. Összesített pontszáma 3,18 pont a felmérésben a 2014-es értékelésben szereplő 2,96 pont után.” /444.hu/)

Hírdetés

Szőnyi Szilárd kolléga a Heti Választól szintén foglalkozott az üggyel, és kiderítette, kik azok a személyek, akik ellátták információkkal a Freedom House-t Magyarországgal kapcsolatban, és akiknek információit és pontszámait felhasználva nevezett sóhivatal leminősített bennünket „nem megszilárdult demokráciává”.

Nos, a névsor a következő:

– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)

– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)

– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)

– Váradi Balázs (Budapest Intézet)

– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

Ez a névsor önmagáért beszél. Ez a névsor Soros György névsora. Ez olyan, mintha az Egyesült Államokat az ISIS vezérkaráank pontszámai alapján értékelnénk. Nem csoda, hogy a Frredom House üdvöskéje nem akarta kiadni ezt a névsort a magyar újságírónak. De így legalább tökéletesen érthető minden. Köszönet érte Szőnyi Szilárdnak!

Bayer Zsolt


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »