Bayer Zsolt: Na végre!

Bayer Zsolt: Na végre!

Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.

Hír: „A Fidesz ma elhagyja az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióját – értesült a Magyar Nemzet.”

Istenem! Végre!

Majdnem pontosan két éve írtam ezeken a hasábokon, hogy „kifelé a néppártból, de gyorsan!” Hát most kétszeresen is leírhatom újra: Végre!

Szerintem többet vártunk, mint kellett volna, de most már nem számít. Ami viszont nagyon is számít: ezennel vége annak a vérlázító hintapolitikának, amelynek soha semmi más értelme nem volt, mint megfelelni azoknak, akiknek nem lehet és nem szabad megfelelni. Vége az elvtelen alkuknak, a sehová sem vezető kompromisszumoknak, vége annak a megalázó aprómunkának, amelynek során a nyomorult Webernek kell megfelelni.

Amúgy ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé. Weber és a többi liberális kiirtotta ebből a pártból a kereszténydemokrácia, a konzervativizmus, a hagyományos európai értékek maradékát is. Ezt leginkább onnan lehet tudni, hogy Weber most ezt bírta írni Orbán Viktornak:

„Az EPP frakciója mindig a keresztény örökség mentén, a kereszténydemokrácia értékeinek megfelelően működött.”

Megáll az ember esze ekkora hazugság láttán!

Hírdetés

S mindjárt utána ezt írta a nyomorult: „Az eljárási szabályok módosítása közvetlenül nincs hatással egyik pártunk frakcióbeli tagságára sem, és az a képviselők Európai Parlamentben gyakorolt jogait sem befolyásolja.”

Tényleg csak annyit kellett volna még hozzátennie, hogy „kell még mondanom valamit, Ildikó?”.

Ja! Weber azt is írta, hogy mielőbb beszélni akar Orbánnal telefonon. Hát beszéljen veled a Verhofstadt meg a bojtos farkú ördög! Amúgy pedig, még egyszer: Végre! A Fidesz ezzel visszanyerte a mozgásszabadságát az európai politikában. Nem kell a liberálisokhoz és a balosokhoz alkalmazkodni!

Bayer Zsolt

Ezt írtuk korábban a néppárt ügyről

2019. MÁRCIUS 6. – Bayer Zsolt
Vörös vonalak

2019. MÁRCIUS 20. – Szentesi Zöldi László
A szakítás ideje

2019. MÁRCIUS 21. – Bayer Zsolt
Milyen alapértékek?

2020. JANUÁR 27. – Bayer Zsolt
Hümér felolvas

2020. DECEMBER 21. – Fricz Tamás
Érdemes ezt még tovább húzni a néppárttal?


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »