Bayer Zsolt: Na mi van Guy?

Bayer Zsolt: Na mi van Guy?

Te ócska, szemét kis sz@rjankó?

Na mi van, Guy, te ócska, szemét kis szarjankó? Az LNG bizniszbe fulladt az amúgy is tetszhalott becsületed?

Nem teszi zsebre Guy Verhofstadt, amit Kovács Zoltán válaszolt neki

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Guy Verhofstadt belga liberális európai parlamenti képviselő jellemtelenségére hívta fel a figyelmet az közösségi oldalán. Verhofstadt az ’56-os megemlékezés napját arra próbálta felhasználni, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt támadja, amiért találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A probléma csak az, hogy bár a háború kirobbanása óta valóban rendkívüli vehemenciával támadja az orosz elnököt a botrányaiba belebukott belga képviselő, nem mindig vélekedett így Putyinról. Erre utalt Kovács Zoltán reakciója is az X felületén, ahol azt írta:

„Ez vicces, Guy. Emlékszem azokra a napokra, amikor vidáman ráztál kezet Putyinnal”.

Hírdetés

A V4NA nemrég arról is lerántotta a leplet, hogy minek köszönhette annak idején az orosz elnök ezt a meleg és szívélyes érdeklődést a belga liberális politikustól. Az őrült parlamenti kirohanásairól ismert, dúsgazdag EP-képviselő nem véletlenül sürgeti folyamatosan az orosz energiahordozók betiltását, és a sokkal drágább és környezetkárosítóbb cseppfolyósított gáz (LNG) térnyerését. A V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy 2010-től egymás után kétszer is pozíciót kapott az Exmar hajózási vállalat igazgatótanácsában, egyes hírek szerint évi hatvanezer euróért. Ez a cég szállítmányozással foglalkozik, és az egyik fő profilja az LNG, vagyis a cseppfolyósított gáz tengeri szállítása. Az Exmar egyébként arról is híres, hogy egy offshore cégen keresztül igyekezett kibújni az adófizetési kötelezettségei alól. A cég azt is írja magáról, hogy 

szereti meghatározni az innováció irányát, ezt pedig mindenki a saját szemével láthatja, hiszen az Európai Unió szemléletét is nagyban befolyásolhatja a cég. Egyes brüsszeliták már évek óta azt szajkózzák, hogy szakítani kell a vezetékes földgázzal, és helyette inkább LNG-t kellene használniuk az európai országoknak.

Guy Verhofstadt kis túlzással már az ördög kreálmányainak tartja a vezetéken szállított energiahordozókat. Nem is csoda, hogy ezt kommunikálja, hiszen ő egy kapcsolódási pont az Exmar és Brüsszel között. Ahogy azt fentebb említettük, Verhofstadtnak már 2010-ben is érdekében állt a tengeri szállítmányozás térnyerése. Ráadásul azóta is serényen lobbizik azért, hogy az Európai Unió rákényszerítse a tagállamokat a tengeren szállított energiahordozókra. Később pedig a korrupciós botrányokról és a mérhetetlen gazdagságról elhíresült Verhofstadt emelt egyet a lobbifokozaton és hangosan tiltakozott az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépülése ellen is.

Forrás: Magyar Nemzet

Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »