Bayer Zsolt: Meglepetés Vonának

Azért lássuk be, ez minimum kínos. És azt is lássuk be, egyáltalán nem meglepő…

„Több mint ötven jobbikos alapszervezet is tiltakozik Vona irányváltása ellen

(Pestisrácok, Pilhál Tamás)

Mégsem maradt el a Vona Gábornak ígért meglepetés a Jobbik elnökének szombati évértékelőjén. Azonban a várakozásokkal ellentétben a meglepetést nem a gárdisták „szállították” a szabadtéri tüntetésükkel, hanem az házon belülről érkezett. Az első információnk szerint huszonöten írták alá a tiltakozó ívet, ám kiderült: valójában több mint ötven szervezetről van szó.

A PestiSrácok.hu jobbikos forrásokból megtudta: nemcsak a Magyar Gárda utódszervezetei adtak át tegnap tiltakozó petíciót Vona Gábornak, hanem a párt belső köreiből is érkezett egy petíció a pártelnöknek. Ám ennek súlyát jelentősen növeli az a körülmény, hogy a dokumentumot több mint ötven aktív jobbikos alapszervezet vezetője írta alá a helyi tagság felhatalmazásával. A petíciót Vona Gábornak személyesen adta át évértékelő beszéde után az egyik tiltakozó alapszervezeti vezető. A PestiSrácok.hu úgy tudja, az irományban ez szerepelt:

Hírdetés

Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek NEM értünk egyet és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását.

A szóban forgó több mint félszáz alapszervezet között vannak olyanok, amelyek korábban már nyilvánosan is jelezték egyet nem értésüket a Jobbik új irányvonalával, mint például a vecsési vagy a vámosmikolai csoport. Rajtuk kívül többek között a nagybörzsönyi, a bernecebaráti, a szokolyai, a gyönki, a recski, a pomázi, a felsőpakonyi, a csongrádi, a bagi, a gödöllői, a pócsmegyeri, a hévízgyörki, a kartali, a kerepesi, a kistarcsai, a mogyoródi, a pilisvörösvári, a leányfalui, a tahitótfalui, a dunabogdányi, a szigetmonostori, a budakalászi és az isaszegi alapszervezet írta alá a tiltakozó ívet. Hogy mely szervezetek neve szerepel még a petíción, egyelőre nem tudni.

Vona Gábor szombati évértékelőjében arról beszélt, hogy a Fidesz a teljes elpusztításukra tör, kívülről-belülről bomlasztja őket, meg hogy próbálja szembefordítani őket egymással. Arról viszont nem beszélt, hogy őt ki vagy mi fordította szembe a két-három évvel ezelőtti önmagával…

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog- Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »