Bayer Zsolt: Macron úr, mi történt?

Bayer Zsolt: Macron úr, mi történt?

Szembe jött a valóság?

Mi történt, elnök úr? Csak nem elolvasta Houellebecq regényét, a Behódolást? Vagy a Gerilla – Franciaország végnapjai trilógiát

Laurent Obertone-tól?

Vagy csak szembe jött a valóság?

Lecsapna a drogbandák hálózataira, javítana a gyermekszületések számán és bevezetné az egyenruhákat az iskolákban a francia elnök. Itt van Macron jobboldali fordulata?

Ismét nagy televíziós eseményt tartott Emmanuel Macron. A francia elnök két és fél órán keresztül beszélgetett mintegy száz újságíróval.

A kijelentései alapján mintha jobboldali, rendpárti fordulatot hajtott volna végre az elnök. Ezt mondják most baloldali kritikusai is.

De miről is beszélt a francia elnök?

Hírdetés

Többek között arról, hogy „Franciaországnak franciának kell maradnia”. Macron szerint „minden nemzedék diákjainak meg kell tanulnia, mit jelent a köztársaság: történelem, kötelességek, jogok, nyelv, tisztelet – és ezt gyerekkortól kezdve tanulni kell”.

Bejelentette: 2026-tól újra bevezetik az iskolai egyenruhákat, 

amennyiben egy száz iskolában induló kísérleti időszak sikerrel zárul.

Macron elmondta: az iskolákban meg kell tanulni a francia himnuszt. Arról is beszélt: döntéseket fognak hozni annak érdekében, 

hogy korlátozás alá vegyék a gyerekek képernyők előtt töltött idejét.

Emellett pedig a francia elnök szerint foglalkozni kell a gyerekszületések számának csökkenésével is, miután a világháború óta első alkalommal született kevesebb mint 700 ezer gyermek Franciaországban az előző évben. Macron a mesterséges megtermékenyítéshez való hozzáférést is segítené, és erősítené a gyes rendszerét is. A BBC tudósításában kiemelte az Orbán Viktor magyarországi politikáihoz hasonló macroni elgondolásokat.

Macron továbbá azt is megígérte, hogy 

fellép az illegális migráció ellen és leszámolna a drogbandákkal is.

A jobboldali Le Figaro szerint Macron soha került még ennyire közel a francia közvéleményhez, mint mostani kijelentéseivel.

www.mandiner.hu

Forrás – Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »