Bayer Zsolt: Kultúrharc?

Bayer Zsolt: Kultúrharc?

Hajlamosak vagyunk kultúrharcnak hívni mindazt, ami ma Magyarországon folyik (pl. SZFE), és még inkább hajlamosak vagyunk aggódni miatta.

Ne tegyük!

Legalábbis, ha a „nagyszerű” Nyugattal hasonlítjuk össze magunkat. 

Lássuk például Franciaországot. Az alábbi cikkből kiderül, mi folyik ott. Karácsonyfa (és karácsony) betiltása, a legnépszerűbb kerékpárverseny megtámadása, minden hagyomány tagadása – a „zöldek” és a szélbalos idióták ámokfutásaként.

Ez nem kultúrharc, ugyan, sokkal több és sokkal kevesebb annál. Elmebeteg, küldetéstudatos világmegváltók pótcselekvése és ámokfutása, pszichopaták önmegvalósítása – és mindezen keresztül egy társadalom, egy egész kultúra, egy egész civilizáció felszámolása.

Ha pedig egy társadalom mindezt szó nélkül tűri, akkor meg is érdemli a sorsát.

Hírdetés

Itt elolvashatják a részleteket:

Betiltja a karácsonyfát a radikális baloldali polgármester Bordeaux-ban, de a többi új francia polgármester is a hagyományok ellen harcol

A Tour de France ellenzése, a karácsonyfák száműzése – a szélsőbaloldali, zöldpárti polgármesterek legújabb, rendkívül megosztó és vitatható döntései túlzás nélkül egész Franciaországban felháborodást keltettek. Mint ismert: a zavaros körülmények között megrendezett tavaszi önkormányzati választást több nagyvárosban a radikális baloldal nyerte. (Az első fordulót a legnagyobb járvány, március közepén tartották, minden egészségügyi ellenkezést figyelmen kívül hagyva.

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »