Bayer Zsolt: Kincses kalendárium

 Vonához fogható gazembert nagyjából Gyurcsány óta nem láttunk a hazai közéletben.Persze, ha nem számítjuk Simicskát!

A múlt a mi kincses kalendáriumunk – miképpen pedig szegény ember kincse az álom. És nemcsak a szegényé, hanem a hülyéké is.

Itt van most ez a CEU-ügy, vagyis Soros egyetemének ügye. A Jobbik fennállásának jelentős részében azzal volt elfoglalva, hogy Sorost zsidózza, a Fideszt pedig (és elsősorban Orbánt) „Soros bérenceinek”, „Soros csicskáinak” becézgesse.

Ez az időszak egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Jobbik keretlegényei még arról posztolgattak vidám képeket magukról, ahogy büszkén beleköpnek a Duna-parti cipőkbe, továbbá karácsony alkalmából (teljesen érthetetlenül) kettős kereszteket állítgattak városszerte, mondván „nehogy már csak a zsidók állítgassák fel a hanukagyertyáikat”.

És most elkövetkezett a pillanat, amikor a kormány a felsőoktatási törvény módosításával nekifogott rendet tenni a nálunk működő külföldi felsőoktatási intézmények között.
Gondolná az ember, a Jobbik most akkor beleáll a dologba, hiszen úgyis állandóan rendet akar tenni, nincs az a takarító néni, aki annyira óhajtaná a fene nagy rendet, mint ők.

Aztán ehhez képest a Jobbik elköveti a lehető leggyávább, legsunyibb, legpitiánerebb dolgot, amit el lehet követni: nem szavaz. (Jegyezzük meg: a Jobbik becsületét ebben az ügyben is Toroczkai László védte, aki egyenesen megmondta, hogy Soros egyetemével nem kell finomkodni, be kell zárni, a helyét meg sóval kell behinteni.

Majd párttársai bementek a parlamentbe, és egy bátrat, egyeneset nem szavaztak.) Vona Gábor pedig megmagyarázza a megmagyarázhatatlant – mást se tesz persze hónapok óta, mióta kiskutyákkal meg macskákkal hál: hogy ők azért nem, mert így veszélybe kerülnek más hazai egyetemek meg az erdélyi magyar egyetemek.

Hírdetés

Vonának vagy fogalma sincsen semmiről, mert ostoba, mint a föld, vagy gátlástalan hazudozó. (Szerintem mindkettő…) Ugyanis a szóba jöhető Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nem Magyarországon alapított felsőoktatási intézmény, hanem az erdélyi történelmi egyházak alapította, romániai, román akkreditációjú, Romániában bejegyzett és működő román felsőoktatási intézmény. Vagyis hát: hogy jön ez ide?

Mindenesetre rögzítsük: Vona Gábor elkövette újabb penetráns árulását. Vonához fogható gazembert nagyjából Gyurcsány óta nem láttunk a hazai közéletben.Persze, ha nem számítjuk Simicskát!

Simicska egy kibelezés, egy „coming outoltatás”, valamint a f…unk milliméterenkénti levágása után (Figyelj! El ne felejtsd! Ők a polgárok!), elhelyezte a nyilvánosságban, miszerint Orbán a 2014-es választási győzelem éjszakáján közölte vele, hogy az RTL Klubot majd megveteti magának a Roszatommal.

És hogy ezt igazából a Reutersnek mondta ám, de a Reuters cenzúrázni akarta őt. Na most, azért egy pillanatra mindenki töprengjen el azon, mennyire életszerű, hogy a Reuters cenzúrázza Simicskát, főleg, ha Orbánra tesz „terhelő vallomást”.

Na ugye… Nem arról lehet inkább szó, hogy Simicska belemondta a Reuters mikrofonjába, hogy bizony ő pénzeli a Jobbikot, mire a Reuters felhívta a Jobbikot, megérdeklődni, mi a helyzet ez ügyben, ebből meg olyan hangzavar lett Vonáéknál, hogy Simicska is kijjebb józanodott a zajra, és letiltotta az anyagot?

Amúgy, ha egy pillanatra elhisszük, hogy Orbán be akarta záratni az RTL-t, akkor Simicska most aggódhat igazán, mert hát Vona Gabesz már 2010. március 20-án, úgy nagyjából 18 óra tájt a következőket jelentette ki, ráadásul éppen Veszprémben:

„Azt hallani ugyanis, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van – tette hozzá. A Veszprém Arénában csaknem ezer ember tapsviharral fogadta a Jobbik-elnök közlését, miként azt is, hogy ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat.”

Akkor Vona látta a Jobbik kétharmadát, most Simicska örökítő anyaga vizionálja ugyanezt. De végül akkor ki fogja bezárni az RTL Klubot?

Bayer Zsolt – www.magyaridok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »