Bayer Zsolt: Ki hitte volna!

Bayer Zsolt: Ki hitte volna!

Na, Mr. Pressman, ehhez mit szól?

A főstratéga cikkében elmondja, éppen ez a gazdasági előny kerülne veszélybe, ha Putyin elfoglalná Ukrajnát, hiszen akkor az uniós országok kis valószínűséggel vásárolnának louisiana-i LNG-t, inkább a kontinens „keleti diktátorától” vennék az energiahordozókat.

Szerinte hasonló lenne a helyzet a számítógépektől kezdve a mezőgazdasági gépeken keresztül egészen a fogyasztási cikkekig és a gazdasági szolgáltatásokig, hiszen azt sem az USA-tól vennék ebben az esetben, mivel Oroszország és Kína rákényszerítené Európát, hogy a „határok nélküli partnerség” keretein belül inkább tőlük vásárolják ezeket a termékeket. Mindez pedig Amerika számára azt jelentené, hogy sem a munkahelyek száma, sem a gazdaság nem növekedne.

Hasonló lenne a helyzet Rove szerint Ázsiában is, hiszen egy orosz győzelem esetén Amerika szövetségei inkább Kínával kötnék szorosabbra kereskedelmi és befektetési kapcsolataikat.

Hírdetés

Amennyiben pedig a távol-keleti ország megtámadja Tajvant, akkor az USA búcsút inthet a szigetországba irányuló, 43,7 milliárd dolláros 2022-es exportjának.

Rove azt is kihangsúlyozta cikkében, hogy az Ukrajnának küldött fegyverek szintén jót tesznek az amerikai gazdaságnak, hiszen Washington amerikai munkásoknak fizet a kelet-európai országnak küldött fegyverek, töltények, rakéták és a felszerelés gyártása során.

Az egykori tanácsadó cikke végén kihangsúlyozta: amennyiben az Egyesült Államok magára hagyja Ukrajnát, az stratégiai, gazdasági és morális katasztrófa lenne, amely nem csak az ország globális befolyásának ártana, hanem saját gazdaságának is. A lobbista szerint ugyanis Ukrajna megsegítésével valójában Amerika érdekeinek érvényesítése kerül az első helyre.

(forrás: Magyar Nemzet)

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »