Bayer Zsolt: Két százalék

Bayer Zsolt: Két százalék

Tartok tőle…

A tanárok alig két százaléka vett részt a mai sztrájkon

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete 2023. január 23-tól meghirdetett országos sztrájkjának első napján az állami fenntartású köznevelési intézmények alkalmazottjainak 2,3 százaléka sztrájkolt jellemzően egy-négy óra időtartamban – ismertette a Klebelsberg Központ. Kiemelték: mindez azt jelenti, hogy 1933 állami fenntartású köznevelési intézmény 107 857 munkavállalója nem csatlakozott a szakszervezetek felhívásához.

Hírdetés

Továbbá kiderült, hogy a sztrájkkal érintett 245 köznevelési intézményben a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatásokat a gyermekek, a tanulók érdekében teljeskörűen biztosították.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a PDSZ hirdetménye szerint ezen a héten sztrájknapokat tartanak. Ezt ők gördülő sztrájknak nevezik, korábban pedig arról kommunikáltak, hogy ülősztrájkként fogják megtartani, ami azt jelenti, hogy habár az iskolába bemennek, nem fognak tanítani. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egyébként január 26-ra, csütörtökre összehívta a sztrájkbizottságot, így elképzelhető, hogy lesz valamilyen előrelépés a kormány és a szakszervezetek közötti vitában.

(Magyar Nemzet)

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »