Bayer Zsolt: Ismét levelet kaptam…

Bayer Zsolt: Ismét levelet kaptam…

Honlapunkon többször foglalkoztunk az állítólagos 97 %-os konszenzussal; itt, VI. fejezet és itt.

A nemzetiszocialista Németországban a tudósok 97 %-a a fajelmélet híve volt. A kommunista Magyarországon a tudósok 97 %-a a szocializmust felsőbbrendűnek tartotta a kapitalizmussal szemben. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászok ki nem fogytak a szocializmus előnyeinek ecseteléséből. Hivatalból sajnálták az eladósodott nyugati országokat, és büszkén mutattak rá, milyen jó is a szocializmus, amelyben ismeretlen az állam eladósodása. (Ezek a hangok Schwarcz János MNB elnökhelyettes színrelépésével elhalkultak.) Az egyetemen vizsgatétel volt a Közös Piac és a KGST összehasonlítása – nem kétséges, mit volt csak szabad felmondani.

A magyar tudósok 97 %-a követelte a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államoktól Angela Davis szabadonbocsátását, elítélte az USA szennyes vietnami háborúját, a vegyi fegyvereket, a neutronbombát, és még sorolhatnám, mi mindent.
E sorok írójának nagybátyját úgy agitálták a TSzCs-be való belépésre, hogy levették az ólajtót, hátára tették, és négyen elkezdtek ugrálni rajta. Persze, hogy a falu 97 %-a önként és dalolva tag lett.
Édesapja pedig 1948-ban, mint főiskolai tanár nem írta alá a Mindszenthyt elítélő levelet munkahelyén, emiatt elveszítette állását. (Isten nyugosztalja mindkettőt.) Persze, hogy a 97 % habozás nélkül aláírta. Ebben a szituációban ő volt a törpe néhány %.
Az iráni tudósok 97 %-a meg van győződve róla, hogy a világ nem iszlám részének is alá kell magát vetnie az iszlámnak, és a cél elérése érdekében az erőszak is megengedhető. Helyesnek tartják továbbá az iszlám dominanciáját a társadalmi életben, így pl. azt is, hogy halállal büntetendő, ha egy muszlim más hitre akarna térni. Hogy mit vall a kínai tudósok 97 %-a, azt az olvasó fantáziájára bízom.

Ugyan néhányszor már bebizonyítottuk, hogy az állítólagos 97 %-os konszenzus éghajlat ügyben egy kamu, álhír.

De hogy hogyan történik, hogy akár egy tudós is úgy tegyen, mintha hinne a klíma-maszlagban, jól példázza az alábbi eset.

Susan Crockford zoológus a világ egyik legismertebb szaktekintélye jegesmedve kutatás területen. Ilyen minőségben tájékoztatja tudományos világot és a közvéleményt https://polarbearscience.com honlapján. A hölgynek nem szakterülete az éghajlatkutatás, úgy hogy abban nem is foglal állást. Ő csupáncsak nem hajlandó saját szakmai tapasztalatainak ellentmondva azt állítani, hogy a jegesmedvék végveszélyben vannak a sarki éghajlat változása miatt.
Emiatt azonban elveszítette egyetemi adjunktusi állását a Victoria Egyetemen (University of Victoria, Kanada).

Az eset különlegessége hogy a klímaszektások tulajdonképpen nagyon jól meglennének rögeszméjükkel akkor is, ha búcsút mondanának a jegesmedve kamunak. De hát annyira vékony a jég az alattuk, hogy már nem tudnak racionálisan gondolkodni. Már nem tudják megkülönböztetni, mi az, ami ideológiájuk alapja, és mi az, ami annak csak sallangja. Egy dolog fontos nekik: foggal-körömmel ragaszkodni a mítoszhoz, annak minden eleméhez, mert ha egyszer bebizonyosodik, hogy egy lufi volt az egész, akkor ez olyan lesz számukra, mint amikor Hirohito japán császár 1945-ben a kapitulációs feltételeknek megfelelően nyilvánosan kijelentette, hogy ő nem Isten. Szamurájok ezrei dőltek kardjukba.
És a klíma-rögeszmések nyilván úgy érzik, a klíma-mítosz nem állhat meg jegesmedve-mítosz nélkül. Valamilyen szinten persze igazuk van. A klíma-mítosz egyik sarokköve az, hogy olvad a sarkvidéki jég, emiatt kevesebb ennivalót találnak a jegesmedvék maguknak. Már egyszer megírtuk. A jegesmedvék a gyerekek és így a gyerekes szülők kedvencei. Alkalmasak arra, hogy érzelmi alapon manipulálják a közvéleményt. Valószínűleg nem buknának az emberek a hisztériára, ha “tudósok figyelmeztetnének” (avval riogatnának), hogy a globális fölmelegedés miatt csökken a csótányok populációja, vagy végveszélybe került a vándorpatkány Európában. Ma, 2019 novemberében a google 61.800 találatot ad a “klímaváltozás jegesmedvék” szavak kombinációjára. Az első oldalon csupa pánikkeltő hír. Susan Crokford neve nem szerepel a találatok között.

Hírdetés

Susan Crokford mellett Peter Ridd ausztráliai kutató  a másik tudós,

akit a James Cook Egyetem kitett állásából, mert 30 éven át folytatott kutatásai alapján nyilvánosan kétségbe vonta a Great Barrier korallzátonnyal kapcsolatos klímahisztériát.

A “klíma” jegesedését mutatja: Robert Kennedy jr. és Sheldon Whitehouse szenátor bíróság elé akarja állítani az elhajlókat, nem kizárva börtönbüntetésüket.

Nos így születik a 97 %-os konszenzus.

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »