Bayer Zsolt igaza

Bayer Zsolt igaza

Néhányan visszaadják korábban kapott állami kitüntetésüket azért, mert Bayer Zsolt lovagkeresztet kapott. Mint írják, nem vállalnak „közösséget azzal a politikával, amelyik állami lovagkeresztet adott az ország legnagyobb kurvaanyázójának”. Szerintük Bayer kitüntetésével „egy olyan ember kapta meg a kitüntetést, akit a jóérzésű emberek megvetnek.” Bár többnyire jóérzésű ember hírében állok, inkább hiszek Schmidt Máriának, aki szerint „Bayer Zsolt egy olyan keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük.”

Hát igen. Aki csak szimplán lefasisztázza, antiszemitázza Bayert, az szalonképes, demokrata. Az is, aki a letartóztatását kívánja – mint azt korábban a Vásárhelyi Mária becsületsértés ügyében megszólaló Muskovszky Gábor ügyvéd – a Jogászokkal a Demokratikus Jogállamért Egyesület elnöke. Milyen gyönyörű név ez az egyesület 1999-ben, csak azt tudnám, 2006 októberében hol voltak …

Akadnak olyanok, akik nem akarnak még a kitüntetés viselőjeként sem közösséget vállalni vele, s – ősi bolsevik eljárással – elhatárolódnak. Úgy gondolom, inkább Schmidt Máriának van igaza.

Bayer Zsoltot lehet nem szeretni – velem ellentétben. Lehet támadni is a sokszor a trágárság határát súroló plebejus szókimondása miatt. Két dolgot nem lehet vele csinálni: megcáfolni azokban az alapkérdésekben, amelyeket feszeget, s a másik: elvitatni, hogy azok a kérdések bizony alapkérdések. Van egy nagyon régen megjelent írása, amelyből aztán a publicisztikájának összegyűjtött kötete címadó szlogenje lett. Az írás, majd a kötet címe: Falig érő liberalizmus. Nos, a másság dicséretét – nem elfogadását, hanem dicséretét – zengő idegenszívű kórusnak ez nem tetszik, vagyis hogy általában igaza van. Hogy leír olyan dolgokat, amelyek valami különös oknál fogva – dehogy különös – elkerülik a magukat liberális elitnek kikiáltó bal-libsik témaválasztó gusztusát, hogy telibe találja az aktuális problémát. Ennek eklatáns bizonyítéka a nevezett kötetben megjelent, jóval az elhíresült Brexit előtt írt publicisztikája. Hol volt még a migráció? Hol a brexit?

Hírdetés

„Békés a derék angol polgár, eltűr mindent – majdnem mindent. Utoljára akkor lett elege, amikor felújították a Nemzet Könyvtárát. Közadakozásból újították fel, adott pénzt a polgár, kemény fontot, mert fontos volt neki valamiért, hogy szép legyen az a könyvtár. Szép is. Klasszicista épület, homlokzatának timpanonján a hajdani brit birodalom allegóriája, középen az uralkodó, mellette sorakoznak két oldalt a birodalom alattvalói, a háromszög csúcsában az Indiát jelképező alak térdepel. No, jöttek egyszer csak az angol liberálisok, és támadt egy remek ötletük: hogy véssék le a timpanonról a domborművet, mert az sérti az indiai bevándorlók érzékenységét. Hát akkor azért földhöz vágta korsóját pubban a jó angol, elküldött mindenkit az anyja keservébe (lehet, hogy nem a keservébe), és kijelentette, ha levésik azt a rohadt domborművet, ő bizony visszakéri a pénzét, az utolsó penny-ig. Igaza van az angol polgárnak. És a dombormű maradt.”

Most pedig jöttek a magyar liberálisok, s le akarják szedetni egyes emberek kitüntetését, hiszen erről van szó valójában. Most mi mondjuk: elég! Itt a fal, eddig érhet az átértelmezett liberalizmus. Bayer kitüntetése, mint a brit Nemzeti Könyvtár homlokzatán a dombormű – marad!

A derék kitüntetés-visszaadók nem tűrnek el mindent. Kiragadják szövegösszefüggéséből az Olaszliszkán történt brutalitás után jogosan írt felháborodott sorokat, s most Bayer torkának szegezik. Nem érdekli őket, hogy a Szögi Lajos kocsija elé futó gyerekkel nem történt semmi az elesésen kívül, hogy Bayernak igaza van, a gázba kell taposni, elmenekülni, ha életben akar maradni, különben agyonverik, ahogy Szögivel tették a kocsiban ülő kiskorú gyerekei szeme láttára! Általában az a véleményük, hogy „amit Bayer írt, az nem vélemény, hanem az emberi méltóság megsértése. A bíróság dolga megállapítani a közbeszédben elfogadható normákat.” Persze lesuttyózni, bőgatyázni, az egész magyar nemzetet gyalázni, Brüsszelben feljelentgetni szabad.

Mert itt nincs demokrácia, terror van és fasisztoid állam – szerintük. Na ne!!!
Hajrá, Magyarország! Hajrá, Bayer Zsolt! Kiállunk melletted, az igaz szavak mellett!

The post Bayer Zsolt igaza appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »