Bayer Zsolt: Hajrá, találkozunk a bíróságon!

Bayer Zsolt: Hajrá, találkozunk a bíróságon!

Most már több mint két éve folyik a vári lakosok ellen és ezen belül elsősorban a kormányszimpatizáns vári lakosokkal szemben a rágalomhadjárat, amelyet egy jól körülhatárolható újságírói kör kezdett – nyilván nem saját ötlettől vezérelve, hanem megbízásból. Aztán beszállt ebbe a polgármester is – nyilatkozta lapunk publicistája, Bayer Zsolt.

Munkatársunkat annak kapcsán kérdeztük meg, hogy csütörtökön délelőtt V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester sajtótájékoztatót tartott, amely során bírósági eljárással fenyegette meg a publicistát. – Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük. Az önkormányzat átvizsgálta az összes szerződést, további ügyeket is bíróság elé fogunk vinni – emelte ki V. Naszályi. A polgármester amiatt vizsgálta át a szerződéseket, mert Bayer interjút adott az Azonnali.hu nevű hírportálnak, amelyben a kerületvezető szerint a publicista elismerte, hogy „a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz”.

Érdemes felidézni: a budai Várban a lakások többsége önkormányzati tulajdonban van, számos lakást úgynevezett örökbérleti konstrukcióban lehet bérelni, amely jog örökíthető. A lakások megvásárlása jelenleg nem lehetséges. A Bayer Zsolt vári lakását firtató cikksorozat a 24.hu nevű liberális portálon indult el, amelyben például azt kifogásolták, hogy lapunk publicistája 32 ezer forintért bérli az ingatlant. A költségelvű lakbér a várban található lakások esetén hasonló – és a közös költségnek feleltethető meg –, vagyis aki ilyen konstrukcióban bérli az önkormányzattól, az nagyjából ezt az összeget, hatszáz forint/négyzetmétert fizet egységesen. Ismert: a korábbi Index.hu-s Bakró-Nagy Ferenc is vári lakásban lakik, azt azonban nem árulta el lapunknak korábbi kérdésünkre, hogy mennyiért, csupán annyit mondott, „a házban lakók közül övé a leg­alacsonyabb bérleti díj”, ami valószínűleg hasonló összegű lehet, mint amit Bayer Zsolt is fizet.

– Az egész üggyel kapcsolatban annyit tudok elmondani most, hogy már bírósággal fenyegetnek: hajrá, találkozunk a bíróságon!

Hírdetés

– emelte ki Bayer Zsolt. A publicista leszögezte: „minden a hatályos lakásügyi törvények és szabályozások szerint történt lakáscserével, értékkülönbözet megfizetésével, a törvény szerint intéztem, illetve intézték az ügyvédek. Csakúgy, mint mindenki másét”. Hozzátette: „a mindenki másba beletartoznak baloldali közszereplők is”.

Bayer Zsolt szerint „lesznek itt még meglepetések”. Az újabb információkat a sajtóban fogja közzétenni.

Bácskai Balázs – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »