Bayer Zsolt: Fontos a pontos fogalmazás!

Bayer Zsolt: Fontos a pontos fogalmazás!

Ezt olvassák el!

Nagyon fontos a pontos fogalmazás, úgyhogy nagyon fogok igyekezni!

Brüsszel: az 1968-as Moszkva.
EP: A Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága
Leyen: Brezsnyev.
Verhofstadt: Honecker.
Freund: Ceausescu.
Delbos-Corfield: Elena.
Üzenet: Mindegyiknek egyenként a kurva anyja.

„Pontatlanul fogalmaztam” – így magyarázkodott Gwendoline Delbos-Corfield miután azt mondta, Magyarország veszélyt jelent az EU-ra

Szerdán már úgy fogalmazott, „soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő keddi beszédében azt mondta  a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett, Városok a jogállamiságért címmel tartott konferencián, Magyarország és Lengyelország szisztematikus problémákkal küzd a jogállamiság terén. Szavai szerint a jogállamiság helyzete Magyarországon olyan mértékben romlott, hogy nehéz hinni abban, hogy a helyzet könnyem megfordítható. Közölte: noha úgy tűnik, demokrácia van Magyarországon, a tekintélyelvű rendszer kiépítésének lassú folyamata tapasztalható.

Az EP-képviselő azt kijelentette: Magyarország konkrét veszélyt jelent az Európai Unió számára.

Szavai szerint köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak, továbbá élen jár a hamis hírek terjesztésében,

a hírek cenzúrázásában és a félelem keltésében a lakosság körében.Tanulni kell a magyar esetből. Az Európai Uniónak meg kell tanulnia megvédeni magát a belülről érkező támadásokkal szemben – tette hozzá a zöldpári EP-képviselő.

Hírdetés

„Semmiféle bizonyítékom nincs”

Gwendoline Delbos-Corfield szerdán a Népszavának nyilatkozva pontosította fenti kijelentését. Hangsúlyozta: „pontatlanul fogalmaztam, amikor az említett szivárogtatást említettem, amellyel kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs, és remélem, hogy nem is ez a helyzet. A brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszéltem, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz-ukrán konfliktusban” – idézte fel.

„Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hackertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam” – tette hozzá a francia zöldpárti EP-képviselő.

Delbos-Corfield megjegyezte:

„soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről szervezett és strukturált, önkéntes alapon történő kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”.

Kovács Zoltán: Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt

 A Népszava cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Twitteren szólította fel helyreigazításra nem csak a pontatlanul fogalmazó francia EP-képviselőt, hanem a rendezvény szinte valamennyi résztvevőjét. 

„Didier Reynders az Európai Bizottságtól részt vesz baloldaliak és a Zöldek, valamint a magyar ellenzéki Karácsony Gergely találkáján. Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselő

teljesen alaptalan állításokat terjeszt a magyar kormány szivárogtatásáról.

A sajtó talpnyalói pedig visszaböfögik a rágalmakat. Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt” – fogalmazott az államtitkár.

Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »