Bayer Zsolt: Ezt tényleg nem fogják elhinni!

Bayer Zsolt: Ezt tényleg nem fogják elhinni!

Harmadik napja hozzuk nyilvánosságra baloldali-liberális közszereplők vári lakásbérleteinek adatait, folyamatosan kifogásolva, hogy az ügyben máskor oly’ serény ballibsi média milyen feltűnően kussol most.

És ma délelőtt kaptam egy emailt a 24.hu-s Horváth Csaba László nevű gazembertől. Na, gondoltam magamban, végre nem bírta tovább és érdeklődik az általam nyilvánosságra hozott adatok után.

De nem!

Ez a duplanulla megint engem cseszeget!

Íme, mai levélváltásunk, olvassák figyelmesen:

„Tisztelt Bayer Zsolt!

Horváth Csaba László vagyok, a 24.hu<http://24.hu/> újságírója és az alábbi témában kérném szíves tájékoztatását:

Az általunk kikért közérdekű adatok alapján az ön családjának birtokában van a 1014 Budapest, Úri utca 32. II.em/1. szám alatti önkormányzati lakás bérleti joga 2017.08.09 óta. A 46 négyzetméteres lakás bérleti díja havi 29794 forint, költségelven megállapított lakbér. Az ingatlanhoz csere útján jutottak hozzá, a cserealapként felkínált ingatlan a 2098 Pilisszentkereszt Tölgyfa utca 13. szám alatt található. Utóbbi ingatlan tulajdoni lapjáról látható, hogy az ingatlan a csereügylet után mindössze 13 napig volt a cserepartner tulajdonában, aztán visszakerült az édesanyja tulajdonába, majd később ön lett a szóban forgó pilisszentkereszti ingatlan tulajdonosa. Ezt az ingatlant 2018-ban a 1014 Budapest, Úri utca 20. fsz./1. szám alatti ingatlanra is elcserélték, ám rövid idő múlva szintén az ön családjának tulajdonába került az ingatlan.

Ezzel kapcsolatban érdeklődnék:

  *   A közadatok szerint a 1014 Budapest, Úri utca 32. II.em/1. szám bérleti joga édesanyja nevére szól, ő lakik ott?
  *   Amennyiben nem az édesanyja lakik a birtokában lévő önkormányzati lakásban, akkor ki a lakója a 1014 Budapest, Úri utca 32. II.em/1. szám alatti önkormányzati lakásnak?
  *   Társbérlője-e ön az ingatlannak?
  *   A 2098 Pilisszentkereszt Tölgyfa utca 13. szám alatt található ingatlanba beköltözött-e az a személy, aki a korábbi lakója volt a 1014 Budapest, Úri utca 32. II.em/1. szám alatti önkormányzati lakásnak?
  *   Hogyan került családja tulajdonába ismét – 13 nappal később – az elcserélt 2098 Pilisszentkereszt Tölgyfa utca 13. szám alatti ingatlan?
  *   Amennyiben visszavásárolták az ingatlant, mennyi volt a visszavásárlási ára?
  *   Nem gondolja úgy, hogy azzal, hogy a pilisszentkereszti ingatlan alig kevesebb mint két héttel a csereügylet után ismét családja tulajdonában volt, azzal megkerülték a lakáscsere intézményét?
  *   A budai Várban vagy máshol vannak-e további önkormányzati lakások, amelyek bérleti joga a családja birtokában állnak? Ha igen, hol?

Hírdetés

Előre is köszönöm szíves válaszait!
Kérem, válaszait szerda (április 8.) 17 óráig küldje meg, köszönöm!

Üdvözlettel:
Horváth Csaba László
Újságíró, 24.hu<http://24.hu/>”

És akkor legyen itt a válaszom is:

„(…) Nagy Gábor Tamás minimális különbséggel – havi 3300 forinttal – többet ajánlott a másik pályázónál, egy szülői segítséggel jelentkező 26 éves orvostanhallgatónál, aki szintén orvosin tanuló menyasszonyával, a „közös életük megkezdéséhez” szerették volna megkapni a bérlakást.”

Nos, Horváth, örvendjetek! Íme, itt az „elöregedő” várnegyedben egy fiatal egyetemista pár, akik közös életük megkezdéséhez, szülői segítséggel laknak ebben az ingatlanban. Kifogás?

A többi kérdését sajnos nem tudom értelmezni, és persze kedvem sincs hozzá, hogy magával foglalkozzak. Amúgy nem vagyok társbérlő (azt se tudom, ez mit jelent), és más családtagom vári lakásához sem közvetlenül, sem közvetetten nincs semmi közöm. Maga nyilván az 1999-ben (úgy 21 éve!) megszerzett egykori bérleti jogomra gondol. Nos, akkor ezúton közlöm önnel, hogy annak a Dísz téri lakásnak a bérleti joga válásom, vagyis 2002 óta a volt feleségem és talán az ő új férjének birtokában van. De ha magának így könnyebb, csapja hozzá azt is az enyémhez.

Remélem, ezek után mihamarabb lesz ideje a balliberálisok vári lakásaival foglalkoznia.

Kezdetnek ajánlom, hogy előzzön meg engem, mert én, ugye, eddig csak a baloldali érintettek lakásbérleteinek árával foglalkoztam. A csereként használt ingatlanjaikkal még csak ezt követően akartam. De segítek magának, tudja, öldöklő a verseny a hírpiacon: kezdetnek javaslom, járja körül, Vámos Ágnes hogyan került fel a várba, és ha azzal végzett, keresse fel a volt indexes, most fortepános Tamási Miklós tarnaleleszi ingatlanát, amelyet felajánlott cserealapként.

Fantasztikus érdekességeket fog találni!

Szóval, ha ezzel végzett, jó munkát kívánok magának. Hiszen aki „A”-t mond, mondjon „B”-t is, igaz, Horváth?

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »