Bayer Zsolt: Ez szimpla nácizmus vagy stratégia

Bayer Zsolt: Ez szimpla nácizmus vagy stratégia

A jelenlegi ukrán vezetés egész egyszerűen nem ismeri a kérem és a köszönöm szavakat

 

Lássuk előbb az alaphírt:

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök politikai főtanácsadója a következő kijelentéseket tette néhány nappal ezelőtt:

„Mi a gond Indiával, Kínával és a hasonló országokkal? A probléma az, hogy nem elemzik a saját lépéseik következményét. Sajnos ezeknek az országoknak alacsony az intellektuális képességük. Az igaz, hogy befektetnek a tudományba, igen, India a napokban felküldött egy holdjárót, ami a Hold felszínén közlekedik, de ez nem jelenti azt, hogy ez az ország tisztában lenne azzal, hogy mi a modern világ.”

Világos beszéd ez, s hogy még világosabb legyen, azt is fejtegette ez az ember, miszerint nevezetteknek – India, Kína – „alacsonyabb az IQ-juk”.
Azt nem árulta el, hogy kihez, kikhez képest, de azért nem nehéz kitalálni.

 

Mindjárt az elején szögezzük le: azért is remek, hogy Podoljak alacsonyabb rendűnek nevezi az indiaiakat és a kínaiakat (mert ne beszéljünk mellé, erről van szó valójában), ugyanis amikor Podoljak ősei még kecskekakit gyűjtögettek a sztyeppén, akkor Indiának és Kínának már állama, közigazgatása, kultúrája, civilizációja, filozófiai és vallási rendszere volt.

És akkor mindezek után lássuk a lényeget: először is, ez színtiszta náci beszéd. Ezt ma ezen a világon senki nem engedhetné meg magának. Képzeljük el egy pillanatra, hogy mondjuk egy magyar politikus arról értekezne, miszerint a románoknak „alacsony az intellektuá­lis képességük” és „alacsonyabb az IQ-juk”. El tudják képzelni, mi lenne abból? Persze hogy el tudják képzelni. Teljes joggal – végre egyszer teljes joggal! – esne nekünk az egész „civilizált” nyugati világ Washingtontól Brüsszelig, és ellentmondást nem tűrő hangon jelentenék ki, Magyarország náci ország. S a „haladó” sajtó ugyanezt ragozná az idők végezetéig – mondom, teljes joggal.

De mi van most?

Teljes csönd, az van.

Podoljak mintha nem mondott volna semmit. Ugyanis ez a „civilizált” nyugati világ fölöttébb szelektíven hallja meg a náci beszédet és fölöttébb szelektíven reagál ilyesféle dolgokra.

Egy ukrán vezető politikus ma teljes nyugalommal beszélhet úgy, mint Hitler. S ez persze már akkor világosan látszott, amikor az ukránok előbb minden joguktól megfosztották a területükön élő nemzeti kisebbségeket – Sandor Fegyir szíves közlése szerint mindez az oroszok, vagyis ahogy ő fogalmazott, „az agresszív kisebbségi kultúra ellen irányult”, de hát, folytatta, „ahol vágják a fát, ott hullik a forgács” –, majd a jogfosztás után az „agresszív kisebbségi kultúra” képviselőit elkezdték legyilkolni.

A Nyugat akkor is hallgatott. Vagy inkább kussolt, ez a jobb megfogalmazás. Kussolt a Nyugat, mert az Egyesült Államok akkori alelnökének és fiának éppen komoly üzleti érdekeltségei lettek Ukrajnában, abban az Ukrajnában, ahol a CIA kirobbantott egy „forradalmat”, Victoria Nuland szíves közlése szerint „ötmilliárd dollárt költöttünk a majdani forradalomra, csak nem fogjuk veszni hagyni ezt a pénzt”.

Hát nem hagyták.

Hírdetés

Helyette beültették a legnagyobb ukrán gázipari tröszt, a Burishma igazgató tanácsába Biden kábítószeres ivadékát, majd az amerikai globális tőke színes üvegcserepekért elkezdte felvásárolni az ukrán termőföldet. Tudják, azt a híres csernozjomot, ami a legjobb a világon. És mindezzel párhuzamosan az Egyesült Államok úgy gondolta, két legyet üt egy csapásra, és legyőzi végre az oroszokat vagy gazdaságilag, vagy katonailag, aminek legjobb módja egy proxyháború, amit majd az ukránok megvívnak helyette.

 

Ebbe a nagyszerű tervbe remekül beleillett és beleillik ma is egy kis náci beszéd. Egy kis ukrán náci beszéd, egy kis ukrán náci pogromocska.
Nagyjából ez az oka annak, hogy Podoljak, ez a náci gazember teljes hallgatás mellett beszélhet ilyeneket, főnöke, a világ ma már egyik legellenszenvesebb, műmájer figurája, Zelenszkij csöndes támogatásával, beleegyezésével és egyetértésével.

Eddig, azt hiszem, érthető.

De innentől már semmi nem érthető, legalábbis józan, normális, humanoid ésszel. Ukrajna háborúban áll. Egy háborúban álló országnak az az érdeke, elemi érdeke, hogy minél több barátot, támogatót gyűjtsön maga köré.

És akkor jön Podoljak – és még mennyi hozzá hasonló náci idióta! –, és most például egyetlen körmondattal vérig sérti és magára haragítja a Föld teljes népességének nagyjából felét. Tegye fel a kezét, aki érti ezt! Biden bácsi? Ja, maga már nem ért semmit… Akkor haladjunk tovább.

Tehát összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a jelenlegi ukrán vezetés egész egyszerűen nem ismeri a kérem és a köszönöm szavakat, kizárólag kijelentő és felszólító módban képes kommunikálni mindenkivel, annyira agresszív, elviselhetetlen és tenyérbemászó a modoruk, a viselkedésük, az egész politikájuk, hogy egyfelől Szent Terézből is előcsalogatnák a féktelen dühöt, másfelől sikerült nekik legodaadóbb, leg­elkötelezettebb, leghűségesebb támogatójukat, a lengyeleket is maguk ellen fordítani. Az ok ebben az esetben: az ukránnak csúfolt amerikai gabona. Amivel gond nélkül elárasztanák a közép-európai országokat, tönkretéve ezzel az itteni gazdákat. Ezt elégelték meg a lengyelek is, bejelentve, hogy hozzánk hasonlóan kitiltják országukból az ukrán (amerikai) dömpinggabonát, másfelől pedig nem hajlandók több fegyvert szállítani az ukránoknak.

Ha ez stratégia, akkor remekül sikerült.

S még egy dolgot ne felejtsünk el! Ukrajnának, bármit is művelt a háború előtt, hiába volt az egyik legkorruptabb, legszörnyebb állam ezen a tájon, miután megtámadták, hatalmas erkölcsi tőkéje lett a világ szemében.

Ezt az erkölcsi tőkét ez az ukrán vezetés alig két év alatt lenullázta, elégette leírhatatlan pofátlanságának és agresszivitásának, no meg az Egyesült Államok érdekeinek büdös, füstölgő tüzén.

S akkor végezetül nézzük a legfrissebbeket:

„Oleg Carev, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője szerint az Egyesült Államok érdeke az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lezárása

 – írja csütörtöki cikkében az Mk.ru. A politikus szerint maga az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy nyíltan kinyilvánítsa az ellenségeskedés leállításának szükségességét, és ezt a szerepet Zelenszkijre hárítja.

Mint írják: Zelenszkijhez közel álló források szerint a Biden-kormány már nyíltan azt követeli az ukrán elnöktől, hogy novemberben kezdje meg a béketárgyalásokat Oroszországgal, azonban az ukrán elnök hivatala nem számított ekkora nyomásra, és most minden lehetséges módon megpróbálja semleges irányba terelni a helyzetet, meggyőzni az »illetékeseket« a háború folytatásának szükségességéről. […]

A hír kapcsán a lapnak Anatolij Matvijcsuk orosz nyugalmazott hírszerző tiszt, katonai szakértő is nyilatkozott, aki szerint a Nyugatnak most megvannak a saját problémái, hiszen nemsokára itt a tél és számos belső gazdasági probléma merül fel Európában, nem beszélve arról, hogy választások következnek az Amerikai Egyesült Államokban, és a szakértő szerint a Nyugat már kimerítette képességeit Ukrajna támogatására. Ezért Matvijcsuk szerint »Zelenszkij most nagyon megijedt«, mert számára ez a halál. Hiszen a volt hírszerző szerint »az ukránok soha nem bocsátják meg neki«, hogy »emberek százezrei haltak meg«.

»Miért?« – teszi fel a kérdést. Hozzátéve, hogy szerinte az amerikaiak könnyen helyettesíthetik az ukrán elnököt bármelyik »Zaluzsnij nevű, többé-kevésbé hozzáértő üzletemberrel«, vagyis szerinte Matvijcsuk szerint »Zelenszkij a végsőkig küzdeni fog a konfliktus folytatásáért, mert számára ez a saját élete és halála kérdése«. Ráadásul szerinte az ukrán elnök »a Nyugat radarjára is felkerült« a pénzügyei miatt és mint mondta: Zelenszkijt egyszerűen letartóztatják, hogy megtudják, honnan jött ez a pénz, és miért nem a háborúra költötte. »Az ukrán elnök teljesen hiteltelen« – tette hozzá. Mint fogalmazott: szerinte az ukrán elnök »egyszerűen nem tudja, mit tegyen, ezért a legjobb védekezésnek azt látja, ha aktívan hirdet néhány páneurópai értéket, amelyeket állítólag véd, amihez a háborúnak folytatódnia kell«.”

Na így már érthető. Akkor ez mégis csak stratégia.

A nácizmus pedig csak úgy jön, belső meggyőződésből.

Bayer Zsolt – www.magyarnemzet.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »