Bayer Zsolt: Egy kis érdekesség Kanadából!

Bayer Zsolt: Egy kis érdekesség Kanadából!

Levelet kaptam… Olvassák el!

Szia Zsolt,

Egy kis érdekesség Kanadából!

Kedves barátaink, itt Ontario tartományban elhatározták, hogy eladják házukat s vesznek egy másikat keletebbre, Új Skócia tartományban. Ott él a fiúk, gondolták így nyugdíjasan közelebb költöznek hozzá.

Piacra dobták itt a házukat, ott pedig elkezdtek keresgélni a piacon.
Találtak is egy remek ingatlant, megvették abban a reményben, hogy mielőbb elkel az itteni ház. Nagy nehezen az is megtörtént, és június 20 táján van az un. „closing”, vagyis akkor kell kiköltözniük. Ott meg, beköltözni.

Igen ám, de itt még mindig eszetlenül nagy a lezárás (annak ellenére is, hogy a 10 milliós Ontarióban már 7 millióan megkapták az első vakcinát) sőt, még fokozzák is a lezárást, hiszen meghosszabbították a „maradj otthon” rendeletet, ami a „lock down”-nál is rosszabb, hiszen szabadtéri események sem történhetnek, játszóterek, vízpartok stb. stb. zárva. Hasonlóan bezárt Új Skócia, gyakorlatilag az úton elkapnak és egyszerűen visszafordítanak, nem engednek be a tartományba!

Mikor barátaink megvették az új házat, ill. eladták a régit, akkor még elvileg minden rendben volt a júniusi költözéssel, de hirtelen hoztak politikusaink egy döntést, hogy akinek a „closing”-ja, a kiköltözés május 20 után esedékes, azt nem engedik be a másik tartományba. Hiába köttetett meg az üzlet, a rendelet előtt! Barátaink tehát, gyakorlatilag az utcára fognak kerülni, ha csak nem tesz velük kivételt Új Skócia hatósága. Eddigi megkeresésükre persze nem kaptak választ, tehát szerintem magasan tesznek arra, hogy mi lesz velük. Ott be kellene költözni, de ami még rázósabb, innen meg ki kell költözni, mert jön az új tulaj!

Na most, ez természetesen a mi kis kanadai ügyünk, de azért írtam le ilyen részletesen, mert eközben azt látom, hogy a hazai (magyarországi) ellenzék, mondvacsinált dolgok miatt támadja szünet nélkül Orbánékat! Gyakorlatilag azt hallom, hogy semmi sem jó a kormány járványkezelésében. Na most, mi lenne ha Orbánék mondjuk úgy vezetnék át a járványon Magyarországot, mint Kanada!? Mit szólna a hazai ellenzék itt, ahol tényleg észbontó dolgok történnek!

Hírdetés

Igaz, hogy 7 millióan megkapták az első lövést a 10 milliós Ontarióban, de a másodikat csak 4 hónap múlva kapjuk! Igen, jól látod, 4 hónap! Aztán, hiába alacsonyak a számok, istennek se akarják megnyitni pl. a teraszokat, s már most bejelentették, hogy minden nyári szabadtéri rendezvény, fesztivál stb. elmarad. Komolyabb segítséget a vállalkozások nem kapnak, tengernyi már tönkre is ment, a legtöbbjük persze étterem.

Gondolj csak bele, vajon milyen veszélyt jelent az a pár tucat kanadai, aki éppen most költözne át egyik tartományból a másikba? De, nem költözhet! Mint a kommunizmusban!

Vagy, ott van a mi kis könyvesboltunk, ahova naponta, egyenként max. pár darab vásárló érkezne, de nem lehet nyitva. Míg a szupermarketek, ahol a megkötések mellett is tömegek bóklásznak, nyitva lehetnek. S ha mégis kinyitunk s elkapnak, akkora büntetést kell fizetni, hogy már húzhatom is le a redőnyt.

Fel lehetne hát tenni a kérdést Hadházynak, Szélnek, Fegyőrnek, Szabónak és a többieknek, hogy akkor hogyan is van ez a történet a „bezzegországokkal”?

Ja, és hadd tegyem hozzá, hogy míg a kisvállakozásokkal nem igazán törődnek itt, továbbra is tömik azoknak a zsebét (havi 2 ezerrel), akik otthon vannak munka nélkül, köztük azoknak, akiknek eszük ágában sincs dolgozni.

Barátsággal, Zs.

Forrás: Bádog- Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »