Bayer Zsolt durván leégette Bangónét

Bayer Zsolt durván leégette Bangónét

Pár nappal ezelőtt még slágertéma volt az ellenzéki médiában, hogy Bébé Ildikó kiszámolta: elfogynak a csepeli szavazók, és ez nyilván a Fidesz és a kormány demokrácia-ellenes mesterkedésének köszönhető. Aztán most a HVG előállt ezzel: 

„Fogyatkozó csepeliek: Bangóné kicsit elszámolta magát 

Nem a jó adatokat hasonlította össze az MSZP csepeli parlamenti képviselője, amikor arról beszélt, hogy egy év alatt 3400 emberrel csökkent a csepeliek száma, írja az Átlátszó.

Úgy fest, Bangóné Borbély Ildikó úgy számol, ahogy ír: az MSZP-s parlamenti képviselő több ezer választópolgár eltűnését vizionálta Csepelen. Arról beszélt, 3400 ember tűnt el egy év alatt, mert 2018 januárjában a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, 2019 januárban a csepeli választási iroda viszont már csak 72 759 embert regisztrált. Az Átlátszó most megvilágítja a különbség okát: a KSH és az NVI más forrásból és más módszertan szerint számol. Ha valakinek lakóhelye és csepeli tartózkodási helye is van, a KSH a tartózkodási helyén számítja be, az NVI pedig a lakóhelyén. Ez a nagy különbség oka. Amúgy a fogyás valós, de a KSH adatai szerint a 2016-os 76 911-es számról csak 76 182-re esett vissza a csepeliek száma 2018-ra, az NVI-s adatok szerint 75 053-ról 72 759-re, de nem egy év alatt, hanem 2014-hez képest.

A csökkenés ott számít, hogy a jegyző a lakosságszám fényében alakítja ki az egyéni választókörzeteket, és míg 2014-ben 14 ilyet alakított ki, most csak 12-t, így 20 helyett csak 17 önkormányzati képviselő lesz Csepelen, ami rosszul jöhet az ellenzéknek.” 

Hírdetés

Tényleg minden alkalommal meg kell lepődni azon, hogy Bébé Ildikó egy hülye?

Bayer Zsolt

Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »