Bayer Zsolt: Demszky a kalapból

Ha eddig nem lett volna teljesen világos, a 4-es metró körüli szabálytalanságokért, csalásokért és korrupcióért Putyin és Trump is felelős.

Persze Orbán mellett. Egyetlenegy ember van a galaxisban, aki nem felelős a 4-es metró körüli disznóságokért, ez az egy ember pedig Demszky Gábor. Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy Demszky Gábor megmondta.

Összehívták a népeket a Budai Liberális Klubba, odahívták Demszkyt, aki pedig elment és megmagyarázta. Mármint hogy mit kell tudni az OLAF-jelentésről, miképpen kell azt helyesen olvasni, értelmezni, s hogy valójában mi is a helyzet a felelősség kérdésében. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy az OLAF maga nem egy szervezet, hanem minimum kettő. Ugyanis van egy OLAF, amelyik jobboldali kormányok regnálása alatti visszaélésekről ír jelentést, az a jó OLAF. Az az OLAF az ORÁKULUM, jelentése pedig kinyilatkoztatás, prófécia, a jobboldali kormányok visszaéléseit taglaló OLAF-jelentéseket mindig a kumráni tekercsek közé rejtve találja meg egy aktuális Muhammad Ahmed el-Hamed, rövidebben ed-Dib, a farkas, ő hozza vízibivaly bőréből készült táskában, csuklójához bilincselve, hogy aztán egy lefüggönyözött, elsötétített teremben nyissa fel a Szoclib Debilek Szövetsége (SZDSZ), és fehér cérnakesztyűt húzva vigye el a média ítélőszéke elé.

Van azonban egy másik OLAF is, az, amelyik szoclib kormányok idején történt visszaélésekről ír jelentést. Az az OLAF a „hiteltelen” OLAF, az „egyoldalú” OLAF, jelentése pedig „fércmű”, miképpen erről többek között egy Szanyi Tibor nevű érdekesség is beszámolt a minap. Demszky Gábor ennek a rossz és egyoldalú és hiteltelen és fércmű OLAF-jelentésnek kapcsán értekezett arról, hogy ő nem… Sőt! Egyáltalán nem! Demszky ugyanis ott sem volt.

Hírdetés

Az ország – és benne kisebb halmazként Budapest – lakossága egy kollektív félreértés, szemfényvesztés áldozata. Ugyanis az ország és Budapest lakossága úgy emlékszik, hogy időtlen időkön át Demszky Gábor volt Budapest székesfőváros főpolgármestere, s e roppant hosszú, sivár és terméketlen időszak alatt egyetlenegy mondanivalója, mániája, rögeszméje, vallása és katatóniája volt őneki: hogy megépíti a 4-es metrót. Hosszú-hosszú, sivár és terméketlen esztendőkön át egyetlen emlékezetes, vissza-visszatérő mozzanat csalt mosolyt az arcokra. Az, amikor Demszky Gábor feltűnt valahol, vagy egy üres telken, vagy nagy csövek előtt, vagy egy homályos alagútban, fején fehér műanyag munkavédelmi sisakban, és bejelentette, hogy most már aztán tuti felépíti a 4-es metrót. Így suhant el vagy másfél évtized.

És most egyszerre kiderült: mindez érzéki csalódás volt csupán. Demszky ott sem volt. Csak az asztrálteste volt jelen, mialatt ő mélyebb gondolataiba merülve lebegett a vizek felett, és az élet értelmét összegezte egy másodfokú egyenletbe sűrítve. Eközben valahogy felépült a metró, négyszer annyiért, tízszer annyi idő alatt, és ha voltak visszaélések, csalások, sikkasztások, korrupciós ügyek egyáltalán (nem biztos, hiszen ez a „fércmű” OLAF-jelentés!), azokért Orbán, Trump és Putyin felelős. Hiszen az ő „valóságon túli világuk” és az ő szája ízük szerint készült a jelentés. Őt magát pedig, a Demszky-asztráltestet, sem jogi, sem politikai, sem pediglen erkölcsi felelősség nem terheli semmiért, ezt amúgy maga Magyar György „sztárügyvéd” is határozottan kijelentette. (Mindig úgy képzeltem el a sztárügyvédeket, hogy csillogó, flitteres, testhez simuló ezüst ruhában lépnek be a tárgyalóterembe…)

Itt tartunk most. Már magyarul is mindenki elolvashatja az OLAF-jelentést. És attól a pillanattól fogva vége lesz a varázslatnak. Elő lesz húzva a kalapból mindenféle dolog. Például egy Demszky is.

Bayer Zsolt – www.magyaridok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »