Bayer Zsolt: Cukorfalat

Bayer Zsolt: Cukorfalat

„Szír migráns: úgy integrálhattok minket, ha még több pénzt adtok és beköltözhetünk a házatokba

Aras Bacho, a szír migráns egy nyílt levélben látta el bicskanyitogató tanácsokkal az osztrákokat és németeket, hogyan tehetnék sikeressé az integrációt.

A szír férfi napokban megjelent írását az osztrák OE24 oldalán olvashatjuk el. Ebben az író azt a kérdést teszi fel, miért tart olyan hosszan a migránsok integrációja. A válasza erre az, hogy a sikeres integrációhoz két félre van szükség – igaz, utána a levélben olyan elvárásokat fogalmaz meg a befogadó országok felé, amelyek igencsak döbbenetesek.

Kezdi azzal, hogy szerinte az osztrákoknak és németeknek az adóikon felüli pénzbeli juttatásokkal kell, hogy segítsék a migránsokat.

A legtöbb osztrák szerint az adomány nem más, mint az az adó, amelyet havonta befizetek az államnak, amelyet aztán majd a bevándorlókra költenek. Ez súlyos tévedés. Az, hogy adót fizetünk, pusztán egy kötelesség. Az adományokat azonban önként adják. Ettől emberségesek.”

Bacho – aki egyébként mint „tapasztalt menedékkérő” hivatkozik magára – szerint erre azért van szükség, mert így a migránsok könyveket tudnak venni, és tudnak tanulni.

Emellett a szír migráns azt is hangsúlyozza, hogy az osztrákoknak saját otthonaikba kellene engedni a migránsokat, és sétára, vagy uszodába is elvihetnék a migránsokat. Így elvileg ugyanis könnyebben megtanulják a nyelvet.

A legfőbb érdekesség a levélben, hogy egy szó sem esik arról, hogy a közel-keleti bevándorlóknak mit kellene tenniük az integráció sikeréért.” (888)

Hírdetés

Hát nem édes?

Persze Bacho pajtás, és ha megengeded, hétvégén elviszlek fagyizni. És most, hogy ilyen meleg lett, odaadnám neked a balatoni házamat, menj le nyugodtan pancsikolni, a fridzsidert természetesen feltöltöm, csak írd össze, mit szeretnél, nehogy megsértselek valamivel, amit nem a fogadra való. Aztán, ha majd jön az ősz, természetesen átköltözöl ide Budára, mi pedig a családdal keresünk egy hajléktalan szállót.

Az a fontos, hogy te (ti) jól érezzétek magatokat.

És ha aztán mégis ránk robbantjátok a koncerttermeinket, meg közénk hajtotok teherautóval és megölitek a gyerekeinket, vagy csak egyszerűen megkéseltek, miközben a kedvenc Allah Akbar kiáltásotokkal örvendeztettek meg bennünket, természetesen nem rátok fogunk haragudni, dehogy! Majd alapos önvizsgálatot tartunk, hogy vajon hol rontottuk el az integrációtokat.

És előbb-utóbb rá is fogunk jönni. Szerte Európában. És akkor végre úgy ki lesztek baszva innen, mint a macska szarni.

Én már nagyon várom!

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »