Bayer Zsolt: Bűn és erény

Pontosan most érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor semmi sem indokolja többé, hogy eltűrjük az igazságszolgáltatás tűrhetetlenségeit.

Túl sokáig lehetett elhitetni a társadalommal azt a képtelenséget, miszerint a jog és az igazságszolgáltatás legfőbb ismérve, hogy köszönőviszonyban sincs az ember veleszületett, természetes, egészséges és normális igazságérzetével.

A Mal Zrt. egyetlen vezetője sem felelős az elmúlt évszázad legsúlyosabb és tíz emberéletet is követelő ipari katasztrófájáért, legalábbis egy veszprémi bíró szerint. Ezzel szemben a saját javait védő borosgazda hét évet kap. De az idős, magatehetetlen asszonyt minden ok nélkül leütő cigány szabadlábon védekezik.

Egy Gárdonyi Péter nevű taxis egy Facebook-csoport tagjaként azzal vádolja meg a II. kerületi önkormányzatot, hogy egy uszoda építése során kétmilliárd forintot ellop. Az ügyészség a becsületsértés miatt tett feljelentést azzal az indokkal szünteti meg, hogy a vádlott az üzenetet a taxijában írta rossz helyesírással (!), és azt mondta, hogy nem is arra gondolt, ami le van írva. Úgyhogy nincs miről beszélni. Rólam álnév mögé bújó, gyáva gazemberek több helyen is azt írják a legkülönbözőbb internetes felületeken, hogy alkoholista vagyok. Egyszer megelégeltem mindezt, és több ilyen rohadékot feljelentettem.

A rendőrség csak egyet talált meg, azt az egyet pedig bíróság elé citáltam. A szemét, dagadt, törpe patkány életében nem látott, velem soha nem találkozott, rólam semmit sem tud. Megjelent a bíróságon, és közölte, hogy neki ez a véleménye, és kész. Mire a bírónő azt a határozatot hozta a Budai Központi Kerületi Bíróságon, hogyha ez a véleménye, akkor ez a véleménye, és teljesen mindegy, hogy amúgy nem vagyok alkoholista. Érdekes hozzáállás, nem? S többek között az is következik belőle, hogy fenti bírónő szerintem alkoholista. Mert csak úgy nem lehet ilyen hülye.

És akkor megérkeztünk a legújabb, vérlázító ítélethez. A Kocsis Máté és Ungár Klára ügyében hozott ítélethez.

A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyan Ungár Klára nem bizonyította állítását, miszerint Kocsis Máté homoszexuális lenne, de kijelentése ennek ellenére nem sértő, így nincs helye jogorvoslatnak. És kész.

Lefordítom emberi nyelvre: Ungár Klára azt hazudik, amit csak akar, a bíróság nem a hazugság tényét ítéli meg és el, hanem azzal foglalkozik, hogy a hazugságban megfogalmazott tényállítás alkalmas-e a becsület, a jó hírnév és a többi és a többi megsértésére. És ha egy kisgyermekes családapát lebuziz egy lepusztult, ócska senki, aki abból akar megélni, hogy leszbikus, nos, a Fővárosi Ítélőtábla szerint ez nem alkalmas arra, hogy Kocsis Máté jó hírnevét megsértse.

 

Hírdetés

„Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítja fel önigazolásra” – írja Camus a Lázadó emberben.

Többször idéztem már, de még soha nem volt ennyire indokolt az idézet. Ugyanis pontosan most érkezett el ez a nap. A Fővárosi Ítélőtábla az ártatlanságot szólította fel önigazolásra, felmentve a becstelen bűnt és annak elkövetőjét minden felelősség alól.

És ez tűrhetetlen. Ez tényleg az.

A Fővárosi Ítélőtábla pedig mindezt csak azért tette, mert megijedt attól, hogy állást foglaljon egy kérdésben. Nevezetesen abban a kérdésben, hogy lehet-e sértő és hátrányt okozó, ha valakit homoszexuálisnak neveznek, miközben nem az.

A Fővárosi Ítélőtábla gyáván belemenekült abba a hazugságba, hogy ez nem lehet sértő és hátrányt okozó, mert félt attól, ha kimondja az igazat, akkor megtámadja azt a néhány ezer főből álló kör, amely szerint ezek volnának életünk kardinális kérdései. A fényességes bíróság összecsinálta magát, hogy majd ugrik a horda, és homofóbiával fogja őket vádolni. Ezért inkább elmarasztalták az erényt, és felmentették a bűnt. Gyáván és becstelenül.

Akkor mondjuk ki itt és most: minden normális közegben, emberi közösségben hátrányt okoz, jó hírnevet sért és károkkal jár, ha egy heteroszexuális embert lebuziznak. Ugyanis ez a normalitás. S ha mindez nem lenne világos a gyáva és becstelen ítéletet hozó bíróságnak, akkor olvasgassa, miket írnak most az interneten Kocsis Máténak azok az álnév mögé bújó gazemberek, akiket egyszerűen ki kellene zavarni minden emberi közösségből.

Olvassák el az arról szóló kommenteket, amelyek szerint például Kocsis Máté felesége egy kurva, aki csak a pénzért él együtt egy buzival. Olvasgassák, és mélységesen szégyelljék magukat. És ha még tudnak, akkor gondoljanak bele, hogy ha majd Kocsis Máté gyermeke óvodába vagy iskolába kerül, és akár csak egyetlenegyszer szembesül mindezzel, akkor azt kinek kell majd rendbe tennie a lelkében? A mocskos gazember Ungár Klárának? Az aljas és becstelen ítéletet hozó bíráknak? Nem. Azt is majd Kocsis Máténak és az asszonyának kell rendbe tennie.

De mindez persze nem számít. Csak a nyakatekert, hazug nyelvbe csomagolt, aljas és becstelen ítélet számít, amellyel nem is Ungár Klárát mentették fel a bírák, hanem önmagukat. Minden normális és emberi felelősségvállalás alól. És ha már Kocsis Máté emberi jogai nem számítanak, akkor – mondom még egyszer, hátha végre felfogják a bírák is! – legalább a gyerekre legyenek tekintettel.

Egy gyereket nem lehet és nem szabad kitenni annak, hogy ilyesmiket olvasson a szüleiről, csak azért, mert beteg pszichopaták ezt jó viccnek gondolják, a bíróság meg olyan aljas és gyáva, hogy nem meri mindezt szankcionálni. Hanem inkább gennyes indoklással felszólítja az erényt önigazolásra.

Elég volt belőletek! Takarodjatok!

Bayer Zsolt – www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »