Bayer Zsolt: Back in the USSR!

Bayer Zsolt: Back in the USSR!

De mi rátok ismerünk ám, Pressman!

 

A Beatles énekelte még 1968-ban, paródiaként, egy szovjet kém dalaként, aki hosszú amerikai tartózkodás után visszatér a Szovjetunióba, és ott nagyon jó neki… „Well / The Ukraine girls really knock me out / They leave the West behind / And Moscow girls make me sing and shout / That Georgia’s always on / My mind.” (Na, az ukrán csajok teljesen kiütnek / lekörözik a nyugatot / A moszkvai lányoktól pedig csak éneklem és kiabálom / Hogy Georgia jár mindig az eszemben).

Azóta eltelt ötvenöt év, és ugyanezt el lehet énekelni, csak éppen fordítva. Back in the USA – ma ez a paródia! Vissza az Egyesült Államokba, persze szigorúan szigorított vízumkiadási feltételekkel, mert hatalmas a nemzetbiztonsági kockázat ám! De semmiképpen se a Közép- és Dél-Amerikából az USA-ba özönlő ellenőrizetlen tömegekre tessék gondolni, ugyan, dehogy, azokkal nincsen semmi probléma, még akkor sem, ha már 1995-ben azt mondta nekünk az amcsi rendőr, hogy ha bemegyünk Miamiben abba a városrészbe (gettóba), melynek neve Little Haiti, akkor ott magunkra maradunk, mert ők nem jönnek be utánunk, ha bajba kerülünk, és az állam ott nem garantálja a biztonságunkat.

 

De ez nem számít. Csak a gonosz Trump épített falat (meg a gonosz Orbán kerítést). Az igazi kockázat a magyarokkal van, a magyarokban rejlik. „A Belügyminisztérium közleményben reagált a hírre, a tárca azt írta: »Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól. 

Magyarország ezt nem adja ki senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét. Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya!«” Ugye, kezdik már érteni? Most jelentette be Pressman, hogy az Egyesült Államok korlátozza a Magyarországról érkezők vízummentességét. „Az USA az összes kettős állampolgár adatait – elsősorban a kárpátaljai és vajdasági magyarok adatait – akarta megszerezni Magyarországtól. Az amerikaiak akkor azt mondták, hogy ha Magyarország nem adja ki ezeket az adatokat, akkor eltörlik a kedvezményeket. Ehhez képest eltörlés helyett most csak szigorítottak.”

Hírdetés

Hát ezért. Mert itt vannak ezek a kárpátaljai meg vajdasági (ukrajnai, szerbiai) magyarok meg az ő egyszerűsített honosításuk, állampolgárságuk és magyar útlevelük, és ennek bizony beláthatatlan nemzetbiztonsági kockázata van az Egyesült Államok számára. Legalább akkora, sőt pontosan akkora, mint amikor Ceausescu Romániájában egy magyarországi magyar megszállt egy erdélyi magyarnál – leginkább a rokonánál –, aztán ott csak úgy megittak egy pálinkát a nyári konyhában Csíkkozmáson, és a Kárpátok Géniusza nem tudta, miről esik szó közöttük. Gyorsan meg is tiltotta hát, hogy magyarországi magyar szállodán kívül bárhol máshol aludjon Romániában. 

Ide érkezett meg most az Egyesült Államok, a Biden-kormányzat, a demokrata Deep State és annak egyik legfelül úszkáló darabja, Pressman nagykövet. (Murphy fontos törvénye: „Az emésztőgödörben mindig a legnagyobb darabok úsznak legfelül.”)

 

Mert hát Nicolae Biden és az adminisztrációja nagyon szerette volna megszerezni a határon túli honosított magyarok adatait, különösképpen a kárpátaljaiakét. Mert nekik, ugye, tilos a kettős állampolgárság. S ha mi kiadtuk volna őket az US(SR)A-nak, ők például mindjárt továbbították is volna az adataikat az ukrán hatóságoknak, akik pedig megtalálták volna a módját, hogy nekik ne legyen jó.

S mivel Magyarország kormánya az elvárásoktól eltérően nem hajlandó úgy viselkedni, ahogy egy rendes gyarmattól elvárná a helytartó, ezért megérkezett a pitiáner, komcsi ihletésű, szemét kis bosszújuk: a vízummentesség szigorítása. Hát, Pressman, ezek vagytok. Ezek és ilyenek. Pitiáner, aljas kis komcsik – de a régi erő nélkül. Back in the USA, 2013. „You don’t know how lucky you are, boy / Back in the USSR / Been away so long, I hardly knew the place.” (Te nem tudod, haver, milyen mázlista vagy / Újra a Szovjetunióban / Olyan sokáig voltam távol, alig ismertem meg a helyet.)

De mi rátok ismerünk ám, Pressman!

Bayer Zsolt – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »