Bayer Zsolt: Az európaiak

Bayer Zsolt: Az európaiak

A családjuk kiirtásával fenyegetik a konzervatív újságírókat

Miután néhány napja a szélsőjobbos múltú, jelenleg momentumos ellenzéki főtüntető kijelentette, hogy nem maradt más eszközük, mint az erőszak, a konzervatív PécsMa.hu újságírói több fenyegetést is kaptak. Az egyik gyermekeik és a szüleik kiirtásáról szólt – írja a lap.

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, a néhány éve még a melegek savval, tojással való megdobálásáról álmodozó, antiszemita és cigányellenes Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom pécsi elnöke a legutóbbi ellenzéki bohóckodáson – melyen ott volt Mellár Tamás, az MSZP-P-frakciószövetség tagja, Kunszt Márta DK-s, Szakács László MSZP-s politikus – kijelentette, hogy nincs más eszközük, mint az erőszak.

Ezt követően megdobálták a Dunántúli Napló szerkesztőségét, most pedig az egyik Pécsi Tudományegyetem (PTE) dolgozó – aki szintén ott volt a Nemes Balázs-féle tüntetésen – azzal zsarolta meg a PécsMa munkatársait, hogy ha nem azt teszik, amit ő szeretne, akkor majd tojással dobálják meg őket.

Az ilyen csip-csup megoldásnál durvább levelet kapott a szerkesztőség egy szintén ellenzéki aktivistától, aki már nem állt meg a forradalmi tojásdobálásnál.

A civilben egyébként egy iskolában gyerekekkel foglalkozó (!) és Soros György egyeteme mellett kiálló aktivista azt írta: Dögöljön meg a gyereketek, ilyen fattya ne legyen senkinek, sunyi Orbán bérencek. A szavak fognak. Meg fogtok dögleni. Meg az anyátok is.

Hírdetés

Nem ez volt az első ilyen fenyegetés: évekkel ezelőtt például neonácik részéről érkezett meggyilkolásukról szóló üzenet, de idén tavasszal a PTE egy másik doktorandusza nyilvános kivégzésre buzdított a lap egyik munkatársa ellen.Szintén a PTE-n oktathatott az az „illető”, aki telefonon fenyegette meg a PécsMa újságíróit, a másik balliberális RTL Klubnak tudósító pedig családjuk zaklatásával fenyegetett korábban.

A fenyegetések ügyében a rendőrség jár el – jelentette ki a lap munkatársa.

(Az adott iskola igazgatójának kérésére, és az ott folyó nevelési munka zavartalansága, valamint a személyiségi jogok miatt nem hozták nyilvánosságra a fenyegető személyét, sem az iskola nevét.)

A cikk szerkesztőségi cikként jelent meg az újságírókat ért fenyegetések, zaklatások miatt.

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »