Bayer Zsolt: Agresszív támadássorozattal szabadulnának meg Trumptól a republikánusok

A republikánus párt olyan stratégiát dolgozott ki, amitől azt remélik, megállíthatják az egyre megállíthatatlanabbnak tűnő Donald Trumpot. Tervükről a New York Times készített összefoglalót. Azt írják, a republikánusok szembesültek vele, Trump olyan előnyre tett szert, amit csak agresszív támadássorozattal lesz esélyük behozni. Ha a gerillaharc kudarcot vallana, a republikánusok arra is fel vannak készülve. Ez esetben független jelöltet indítanak majd a választásokon, hogy megvédjék a republikánus elveket és választási lehetőséget kínáljanak a konzervatív szavazóknak. A Times szerint a republikánusoknak már megvannak a stratégiái, hogyan fogják kiválasztani a jelöltet, akit szembeállítanak Trumppal. A lap szerint szóba jöhet Tom Coburn volt oklahomai szenátor, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy Trumpot meg kell állítani, és Rick Perry volt texasi kormányzó is. A Trumpellenes republikánusok jelenleg azon vitáznak, kit kéne támogatniuk Trump helyett: Ted Cruz texasi szenátort vagy John Kasich ohiói kormányzót. Mindkét politikus még mindig versenyben van az elnökjelöltségért. Donald Trumpnak pillanatnyilag 250-nel több delegátusa van, mint Cruznak. A The New York Times arra mutat rá, hogy a republikánus tábor megosztottsága nem tesz jót nekik, hanem éppen hogy erősíti Trumpot. A pártelitet nem támogató republikánusok Ted Cruz texasi szenátort támogatják, míg a pártelit újabban John Kasich ohiói kormányzót látná szívesebben elnökjelöltként.” (444) Szóval adott ugye egy jelölt, aki teljesen nyilvánvalóan élvezi a republikánus szavazók többségének bizalmát és támogatását. Viszont nem élvezi a republikánus pártelit, pártvezetés bizalmát, továbbá nem élvezi úgy általában az amerikai establishment bizalmát sem, hiszen olyan „unortodox” a pali, és mindenféle olyan dolgot beszél, amiről nem illik, nem szabad, sőt, egyenesen tilos beszélni. És például a birodalmi Amerika kárára a nemzetállami Amerikát akarja újra erőssé tenni. Ezért aztán a pártelit, a pártvezetés és az establishment úgy döntött, hogy Trumpot „meg kell állítani”. Nem számít az emberek véleménye és akarata, az establishment véleménye és akarata számít. A demokrácia nagyobb dicsőségére. Amúgy Trump a lehető legjobb opció lenne például Európának. És nekünk is. Vele szemben pedig ott van Clintonné, akinél gonoszabb, agresszívabb, aljasabb perszónát rég’ nem látott a világ. Úgyhogy: Hajrá Trump! Már csak a jóérzés végett is… Bayer Zsolt Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja Tisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák „lájkukkal” a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
– Minden „lájk számít, segíti a magazin működését!Köszönettel és barátsággal!www.flagmagazin.hu Tweet

Azt írják, a republikánusok szembesültek vele, Trump olyan előnyre tett szert, amit csak agresszív támadássorozattal lesz esélyük behozni. Ha a gerillaharc kudarcot vallana, a republikánusok arra is fel vannak készülve. Ez esetben független jelöltet indítanak majd a választásokon, hogy megvédjék a republikánus elveket és választási lehetőséget kínáljanak a konzervatív szavazóknak. A Times szerint a republikánusoknak már megvannak a stratégiái, hogyan fogják kiválasztani a jelöltet, akit szembeállítanak Trumppal. A lap szerint szóba jöhet Tom Coburn volt oklahomai szenátor, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy Trumpot meg kell állítani, és Rick Perry volt texasi kormányzó is. A Trumpellenes republikánusok jelenleg azon vitáznak, kit kéne támogatniuk Trump helyett: Ted Cruz texasi szenátort vagy John Kasich ohiói kormányzót. Mindkét politikus még mindig versenyben van az elnökjelöltségért. Donald Trumpnak pillanatnyilag 250-nel több delegátusa van, mint Cruznak.

Hírdetés

A The New York Times arra mutat rá, hogy a republikánus tábor megosztottsága nem tesz jót nekik, hanem éppen hogy erősíti Trumpot. A pártelitet nem támogató republikánusok Ted Cruz texasi szenátort támogatják, míg a pártelit újabban John Kasich ohiói kormányzót látná szívesebben elnökjelöltként.” (444)

Szóval adott ugye egy jelölt, aki teljesen nyilvánvalóan élvezi a republikánus szavazók többségének bizalmát és támogatását. Viszont nem élvezi a republikánus pártelit, pártvezetés bizalmát, továbbá nem élvezi úgy általában az amerikai establishment bizalmát sem, hiszen olyan „unortodox” a pali, és mindenféle olyan dolgot beszél, amiről nem illik, nem szabad, sőt, egyenesen tilos beszélni. És például a birodalmi Amerika kárára a nemzetállami Amerikát akarja újra erőssé tenni. Ezért aztán a pártelit, a pártvezetés és az establishment úgy döntött, hogy Trumpot „meg kell állítani”. Nem számít az emberek véleménye és akarata, az establishment véleménye és akarata számít. A demokrácia nagyobb dicsőségére. Amúgy Trump a lehető legjobb opció lenne például Európának. És nekünk is. Vele szemben pedig ott van Clintonné, akinél gonoszabb, agresszívabb, aljasabb perszónát rég’ nem látott a világ.

Úgyhogy: Hajrá Trump! Már csak a jóérzés végett is…

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »