Bayer Zsolt: „A becstelenség mint európai érték” + videó

Bayer Zsolt: „A becstelenség mint európai érték” + videó

A publicista szerint ha korrupcióval vádolt európai parlamenti képviselő vagy, akkor semmi probléma nincs, nyugodtan folytathatod a munkádat és elítélhetsz másokat, naná, hogy vélt korrupcióért.

Ejtsünk néhány szót az európai értékekről – írja blogjában Bayer Zsolt. Így folytatja: Mondok mindjárt egyet bevezetésképpen. Marc Tarabella belga európai parlamenti képviselő – naná, hogy szocialista – az egyik fővádlottja az Eva Kaili ügyében kirobbant és lassan már az egész Európai Parlamentet érintő korrupciós botránynak. 

Tarabellát idén februárban letartóztatják, márciusban kiengedik a börtönből, házi őrizetet kap és nyomkövetőt. Aztán ezt is leveszik róla. 

És most, május utolsó napján beült a parlamentbe és megszavazta azt az európai parlamenti határozatot, amely szerint Magyarország a korrupció miatt nem alkalmas arra, hogy betöltse az Európai Unió soros elnöki tisztét. Ez volna tehát az egyik fontos európai érték.

Bayer Zsolt szerint ha korrupcióval vádolt európai parlamenti képviselő vagy, akkor semmi probléma nincs, nyugodtan folytathatod a munkádat és elítélhetsz másokat, naná, hogy vélt korrupcióért. 

A másik európai érték maga

Hírdetés

Eva Kaili, aki hamarosan vissza fog ülni szintén az Európai Parlamentbe, sőt nagy valószínűséggel vissza fog ülni az Európai Parlament alelnöki székébe és majd levezet néhány ülést, amely arról fog szólni, hogy Magyarországon micsoda szörnyű korrupció tombol.

De mondok még egy európai értéket – folytatja Bayer. Hozzáteszi: ezt Litvánia képviseli. Litvánia 2006-ban hozott egy gyermekvédelmi törvényt, amely lényegesen szigorúbb, mint a mi gyermekvédelmi törvényünk. Az Európai Parlament akkor páros lábbal ugrált Litvánia torkán. A magyar EP-képviselők ebben a gusztustalan és aljas vitában felálltak és megvédték Litvániát. Többek között azon egyszerű igazságot hangoztatva, hogy a gyermekvédelem ügyében semmi köze nincs az Európai Parlamentnek és az uniónak egy tagállam belügyeihez. 

Ez a Litvánia most, amelyiknek ez a törvénye mind a mai napig hatályban van, ez a Litvánia most beszállt abba a perbe, amelyet Magyarország ellen indítottak a magyar, gyermekvédelminek nevezett törvény ellenében.

Azt tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, azt viszont eddig nem tudtuk, hogy az aljas becstelenség az viszont európai érték – fogalmazott Bayer Zsolt. 

Borítókép: Bayer Zsolt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »