Bayer befejezi – "A nemzedékünk kudarcot vallott"

Terjedelmes, őszinte interjút adott a Mandinernek Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája.

 
 
Bayer az elmúlt napokat tematizáló lovagkeresztes mizériáról elmondta: jól esik neki, hogy megkapta, ahogy a Gyurcsány által kitüntetett ballibeknek is jól esett a saját lovagkeresztjük.
 
A publicista meglepő kijelentést tett: mint mondta, itt az ideje, hogy abbahagyja a politikai publicisztikát.
 
Rossz tulajdonságának tartja, hogy nagyon könnyű felidegesíteni, és úgy gondolta, ha az ellenfelei ilyen stílusban beszélhetnek róla, akkor ő is megteheti ezt, de ennek vége:

 
„Nagy, szent fogadalmat is teszek itt most a kitüntetések és egyebek hatására, hogy tehát: megpróbálok felnőni a feladathoz. Befejezem azt a típusú publicisztikát, amelyre utalt”

 
– nyilatkozta.
 

18+! Kutyaszopás nagyfröccsért

Hírdetés

Bayer magyarázatot adott arra is, miért szokta az olvasókat kommentekben elküldeni a kurva anyjukba, esetleg arról értekezni, hogy egy-egy vitapartner felmenője nagyfröccsért cserébe szop le egy kóbor kutyát: a magyarok nagyon tudnak káromkodni, a románok pedig még durvábban, a stílus erdélyi utazásai alkalmával ragadt rá. „Az a gyönyörű, hogy már a mondat felénél tudtam mindig: ezt nagyon nem kellene. Tartottam az ujjam az enter fölött, hogy ne, Zsolt, ne nyomd meg, aztán csak győzött a kisördög. Na, erről kell leszokni nagyon sürgősen” – mondta.

 
Különösen érdekes a terjedelmes interjú vége is: Bayer elismeri, hogy a célokból, melyekért a Fideszt létrehozták, gyakorlatilag semmi sem valósult meg.
 

„Nem vitatnám el nemzedékemtől a harc dicsőségét, a Kádár-rendszer eltüntetését és legalább ennek a felemás szabadságnak megteremtését. De nemzedékem egyebekben csődöt mondott. Kudarcot vallott. Talán egy arasznyit haladtunk, de nem tudtuk eljuttatni az országot a vágyott polgári miliőbe. Igaz, az a polgári miliő már nyugaton sem létezik, csupán emlék. Nézzük meg, az utánunk jövők majd mire jutnak. Illúzióim mondjuk nincsenek” 

– zárta a beszélgetést.
 
A teljes interjú itt érhető el, érdemes elolvasni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek