Bayer: Az egész nyugati világ kulturális hanyatlásban szenved

Bayer: Az egész nyugati világ kulturális hanyatlásban szenved

Haragról, kettős mércéről és az európai kultúra hanyatlásáról beszélgettek a 888.hu munkatársai Bayer Zsolt publicistával.

A mai fiatalok világszemléletével kapcsolatban kifejtette: „az én generációm, mi, akik (…) a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban megkaptuk az érettséginket még ’82-ben, mi azzal az érettségi bizonyítvánnyal többet tudtunk, mind tárgyi tudásunkban, mind a világra való rálátásunkban, mint egy mai diplomás. Ez nekem meggyőződésem.”.

Az egész nyugati világ kulturális hanyatlásban szenved, véli Bayer, hozzátéve, hogy meglátása szerint a keleti világot ez kevésbé érinti. A publicista úgy látja, hogy az európai keresztény ember utolsó nagy hősi eposza a második világháború volt. „Európa az utolsó 70 évben, benne az európai keresztény, ha úgy tetszik fehér ember szépen belehülyült a jólétbe” – mondta, hozzátéve, hogy ebből következik az is, hogy most itt tartunk.

Bayer szomorúnak tartja, hogy ma csupán villódzó képekkel, és mindössze 30 másodpercre lehet lekötni az emberek figyelmét. Ma már senki sem olvas, sajnálkozott a publicista. E kapcsán felelevenítette a német integrációs miniszter kijelentéseit, miszerint német kultúra a nyelven kívül nem létezik. Márpedig ha ez a helyzet – teszi fel a kérdést – akkor minek is a minisztere a török származású politikus, és ez esetben mihez kellene integrálódni?

Hírdetés

A publicista úgy látja, hogy a nép a liberális demokrácia végóráiban annyira jogfosztott, amennyire még az egyiptomi fáraó korában sem volt. „Csak el van vele hitetve, hogy nem ez a helyzet, más mozit néz” – fogalmazott.

A teljes interjút az alábbi linken olvashatják el.

forrás: 888.hu / hirado.hu

The post Bayer: Az egész nyugati világ kulturális hanyatlásban szenved appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »