Baudet: Magyarországnak joga van ahhoz, hogy saját ügyeit a maga módján vigye

Baudet: Magyarországnak joga van ahhoz, hogy saját ügyeit a maga módján vigye

Mark Rutte, a magát aV4 Agency szerint a jogállamiság és a hitelesség bajnokaként beállító holland miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével és Emmanuel Macron francia elnökkel (Fotó: MTI/AP pool/Francisco Seco)

A holland miniszterelnök fellépése a legutóbbi Európai Uniós csúcstalálkozón nem csak Közép-Európában váltott ki megütközést, de a mediterrán országokban is. Sőt, elsősorban ott, amelyek számára megnehezítenék a gazdasági kilábalást segítő uniós források felhasználását a holland törekvések.

„Ez egyfajta ellentmondás” – hívta fel a figyelmet Thierry Baudet holland politikus, a Fórum a Demokráciáért párt alapító elnöke, akinek meglehetősen sajátságos véleménye van a kialakult helyzetről.

Hírdetés

„Az én álláspontom némileg különbözik még a hagyományos jobb oldaliak által osztott vélekedéstől is. Én úgy látom, hogy nem lehet egyszerre euró valuta és egységes európai piaci rendszer anélkül, hogy ne lennének óriási pénztranszferek” – fogalmazott a politikus a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette: kell lennie valamilyen mechanizmusnak, hogy az országok közötti egyenlőtlenségeket kiegyenlítsék, ha és amennyiben azok az Európai Unióban szeretnének létezni. Úgy fogalmazott, ha nem akarunk fizetni mások helyett, akkor el kell hagynunk az uniót.

Magyarország és Lengyelország helyzetével kapcsolatban elmondta, hisz a szuverenitásban és a be nem avatkozásban. Nem gondolja – mint mondta–, hogy Hollandiának a magyarországi belső viszonyokkal kellene foglalkoznia.

„Azt gondolom, hogy Magyarországnak szuverén államként joga van ahhoz, hogy saját ügyeit a maga módján vigye” – jelentette ki Thierry Baudet. Kijelentette, nem volt hangsúlyos ez a vita Hollandiában, viszont az unió szempontjából talán lényeges volt.

Szerinte olyan indokokat keresnek, amiről hangosan elmondhatják, hogy szabályellenes, botrány kerekedik, és az eurokraták kiállnak a nagyságuk tudatában és elmondják, hogy milyen jól viszik a dolgukat. „Az eurokraták által fehozott igazságtalanságokat a sajtó megírja, bemutatja, legyen az Magyarországon vagy Lengyelországban, és ez is módja annak, hogy fontosnak mutassák magukat” – fejtette ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »