"Baszódj meg, hitetlen!" – üzente Christian Kern osztrák kancellárnak Erdogan főtanácsadója

"Baszódj meg, hitetlen!" – üzente Christian Kern osztrák kancellárnak Erdogan főtanácsadója

A viszony egyre éleződik, sőt durvul Ankara és Bécs között. Pontosabban, a törökök egyre elképesztőbb kijelentésekkel reagálnak Christian Kern osztrák kancellár és más vezető bécsi politikusok azon követelésére, hogy szakítsák meg a Törökország EU-tagságát előkészítő tárgyalásokat a Recep Tayyip Erdogan elnök által a sikertelen puccskísérlet után foganatosított antidemokratikus intézkedések miatt. Erdogan főtanácsadója ma a Twitteren üzente meg az osztrák kancellárnak: „Baszódj meg, hitetlen!” – írja a Kronen Zeitung világhálós kiadása.

Recep Tayyip Erdogan török elnök főtanácsadójának mai megnyilatkozásának előzményeként Christian Kern osztrák kancellár a minap kijelentette, hogy a török kormány, és személyesen Erdogan elnök antidemokratikus intézkedései miatt félbe kellene szakítani Ankara EU-s csatlakozására vonatkozó tárgyalásokat. A törökök az osztrák kancellár véleményét azonnal „gyűlölködőnek” minősítették, majd pénteken Ahmet Cavusoglu török külügyminiszter a következő megállapítással rukkolt elő: „Bécs a radikális rasszisták fővárosa”. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Németországban és Ausztriában viszont egyes politikusok Erdogan török elnököt egyenesen Adolf Hitlerhez hasonlítják… (Ne feledjük, hogy a korábbi osztrák kancellár, Werner Faymann meg a magyarokat nácizta a kerítésépítés miatt – H. J.)

Burhan Kuzu, a török elnök, Recep Tayyip Erdogan főtanácsadója ma aztán végleg megelégelte a Bécs és Ankara közti oda-vissza üzengetéseket, s a Twitteren a következő diplomatikus hangvételű üzenetet csiripelte Christian Kern osztrák kancellárnak: ”Baszódj meg, hitetlen! Az EU napja már leáldozóban van, s a NATO pedig semmit nem ér Törökország nélkül.”

Hering J. – Kuruc.info

Migránsbuszoztatás helyett most éppen a török EU-csatlakozás vétójára készülnek a sógorok

A "radikális rasszizmus fővárosából" üzenik Ankarába: összeomlás határán az EU-török megállapodás


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »