Bassár el-Aszad szír államfő: rendet csinálok Szíriában, és a menekültek hazatérhetnek

„Angela Merkel német kancellár talán nem véletlenül emelte ki a válság kirobbanásakor, köszöni, hogy Magyarország regisztrálta a menekülteket, és noha pár óra múlva korrigált, már késő volt” – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a magyaridok.hu-nak. Németország így idővel visszatoloncolhatja azokat a migránsokat, akik nemrégiben elhagyták az országot.

Harmarosan megindulhat a migránsok második, még nagyobb hulláma Európa felé – állítja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a magyaridok.hu vele készített interjújában. A visegrádi négyek országai nehéz helyzetben vannak, mert ellenkező állásponton vannak a hivatalos bevándorláspolitikával.

Hírdetés

A helyzetet nehezíti, hogy egy ilyen válsághelyzetben a nagyhatalmak egymásnak üzengetnek. Nógrádi kifejtette, eközben „Bassár el-Aszad szír államfő azt üzente, „ha békén hagyják, ő rendet csinál Szíriában, és visszatérhetnek azok, akik korábban elmenekültek”.

Nógrádi úgy véli, Európában továbbra sincs meg az összhang, eközben „azokban az európai országokban, ahol nagyobb létszámú muszlim közösség él, egyre nehezebb az együttélés. Sőt, a muszlimok egyre inkább magukba fordultak: Németországban például 5-8 éve általános volt a muszlim−keresztény házasság, ma már a muszlimok 0,5 százaléka házasodik némettel, inkább az arab világból hoznak maguknak feleséget” – nyilatkozta a szakértő.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »