Bartha Eduárd második lett Horvátországban (Fogathajtás)

Bartha Eduárd második lett Horvátországban (Fogathajtás)

Múlt hónaphoz hasonlóan, ezúttal szintén Horvátországban versenyzett a kökösi Bartha Eduárd, aki július 21. és 23. között újabb két- és háromcsillagos nemzetközi fogathajtó viadalon tette próbára magát. A megmérettetésnek Ferencfalva (Feričanci) adott otthont, a háromszéki versenyző pedig szoros küzdelem után a második helyen végzett.

A színvonalas verseny végén a szerb Milan Djurdjevic örülhetett, mögötte a 31 éves kökösi fogathajtó a második, míg a horvát David Sušac a harmadik helyen végzett. Bartha Eduárd fiatal fogattal állt rajthoz, de ezúttal is jól szerepelt, maratonhajtásban magabiztos győzelmet aratott. A háromszéki fogathajtó díjhajtásban a harmadik, míg akadályhajtásban némi meglepetésre a negyedik helyen fejezte be a megmérettetést.

Hírdetés

„Ezek a hatéves lovak először álltak rajthoz versenyen, szerintem kezdésnek a második helyezés nagyon jó, erre a jövőben lehet építeni, komoly terveim vannak velük. Napközben meleg volt, aztán estére nagy viharok lettek, amelyek károkat okoztak a könnyűszerkezetes istállókban. Ezt leszámítva a hangulatra és a szervezésre nem panaszkodhatom, minden ideális volt, ráadásul a dobogóra a szerb és a horvát barátommal állhattam fel. Mindig támogatjuk egymást, örülünk egymás eredményének, sikerének” – nyilatkozta Bartha Eduárd.

A háromszéki fogathajtó úgy döntött, az idei kettesfogathajtó-világbajnokságon nem vesz részt, mivel 2500 kilométert kellene utaznia a nagy melegben, ráadásul nem érzi, hogy ezek a fiatal lovak felkészültek lennének erre a színvonalas megmérettetésre. A franciaországi kiszállás anyagilag is megterhelő, hiszen a verseny előtt legalább három héttel útnak kellene indulniuk, egy edzőtábor ugyanis elengedhetetlen a világbajnokság előtt.

Eredmények: * díjhajtás: 1. Antun Živić (Horvátország) 49.99, 2. Milan Djurdjevic (Szerbia) 50.21, 3. Bartha Eduárd (Románia) 57.43 * maratonhajtás: 1. Bartha Eduárd 81.88, 2. Milan Djurdjevic 85.75, 3. David Sušac (Horvátország) 89.41 * akadályhajtás: 1. Milan Djurdjevic 2.54, 2. David Sušac 9.00, 3. Dario Dorusak (Horvátország) 15.22, 4. Bartha Eduárd 17,88 * összesítettben: 1. Milan Djurdjevic 138.50, 2. Bartha Eduárd 157.19, 3. David Sušac 157.30. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »