"Barna bőrű" férfiak támadtak fiatal nőre Sopronban

Olvasónk írja:

Tegnap kb. 20 óra körül, az Ágfalvi út és a Kertvárosi utca kereszteződésének közelében két ismeretlen férfi megtámadt és bántalmazott egy 21 éves soproni nőt.

A sértett hazafelé tartott, amikor a két ismeretlen hátulról rátámadt. Hajánál fogva kapták el, és ököllel arcon ütötték. A fiatal nő a dulakodás közben mobiltelefonján próbált segítséget hívni, de elvették tőle és széttörték. Végül az egyik támadóját hasba rúgta, így sikerült kiszabadulnia a kezei közül, és elfutott.

Mindkét támadó férfi volt. Az egyik kb. 175 cm magas, 35 év körüli, vékony testalkatú, barna bőrű férfi, narancssárga hátsózsebes szürke munkásnadrágot és világos pulóvert viselt. A másik támadó alacsonyabb volt, kövér testalkatú, 30 év körüli, ugyancsak barna bőrű, és szintén narancssárga hátsózsebes szürke munkásnadrágot viselt, fekete felsővel.

Hírdetés

A sértett közvetlenül a támadás után, közeli otthonából felhívta a barátját, aki azonnal a segítségére sietett, és közben bejelentést tett a 112-es segélyhívó telefonszámon. A rendőrség eddig tisztázatlan okok miatt nem érkezett ki a helyszínre. A fiatal áldozat az egyik tagtársunk ismerősének a barátnője volt, ezért (sajnos) pár órával később a Scarbantia Városvédő Mozgalom közvetve értesült az esetről. Felkértek minket, amennyiben tudunk, segítsünk nekik. Azonnal riasztottuk tagjainkat és négyen, köztük polgárőr tagok is, 10 percen belül kiérkeztünk a helyszínre. A kései értesülésünkből kifolyólag természetesen semmi különöset nem találtunk a helyszínen, ezért megkerestük a sértettet, és értesítettük a rendőrséget. A rendőrök 10 percen belül kiérkeztek a sértett édesanyjának otthonához, ahol kihallgatták a fiatal nőt. A rendőrök szerint értehetetlen okok miatt a soproni rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés a központi szolgálattól, ezért nem értesültek azonnal az esetről. Felvették a jegyzőkönyvet, és mi a sértettet elkísértük az Erzsébet kórház készenléti osztályára, ahol látleletet vettek tőle. A sértett testén több dulakodásból származó sérülés volt látható. Az alsó állkapcsa enyhén felduzzadva, karján véraláfutások és karmolás nyomai voltak láthatók.

A sértett elmondása szerint korábban, kb. két héttel a tegnapi eset előtt a mostani támadója közül az egyik ittas állapotban már megtámadta őt a bánfalvi Lidl áruház előtt, este 10 óra körül. Akkor a támadójától megszerezte a sörösüvegét, és fejbe vágta vele, így sikerült elmenekülnie. A támadója akkor megfenyegette, hogy „úgyis megtalálja őt”. A sértett akkor nem tett feljelentést, mivel azt gondolta, hogy csak egy részeg alak kötött belé, és nem gondolta, hogy később ennek még következményei lehetnek. Sajnos nem így lett, és tegnap megismétlődött a támadás.

Ha valaki felismeri a támadó párost, vagy velük, akár az esettel kapcsolatosan bármilyen információval szolgálhat, kérjük, haladéktalanul jelentse a Soproni Rendőrkapitányságon!

SVM


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »