Bármikor megkezdődhet Odessza ostroma

Bármikor megkezdődhet Odessza ostroma

Jelentős utánpótlástól fosztotta meg az orosz egységeket, hogy egy nap leforgása alatt már két hadihajójuk is megsemmisült az Azovi-tengeri Begyanszkban. Az ukránok azt állítják, hogy ballisztikus rakétákkal találták el az Orszk és a Saratov nevű orosz hadihajókat.

Oroszország továbbra is Ukrajna déli területeinek meghódítására összpontosít, hogy a szárazföldön létesítsen összeköttetést a Krím megszállt területeivel.

Kijev azzal vádolja az oroszokat, hogy több mint 400 ezer civilt hurcoltak el erőszakkal a lerombolt ukrán városokból, hogy túszként használják őket. Moszkva ezzel szemben azt állítja, hogy az áttelepítettek maguk akartak Oroszországba menni.

Hírdetés

A szinte már teljesen elpusztított Mariupoltól 520 kilométerre nyugatra fekvő Odessza felkészült az ostromra. A Fekete-tengeri kikötővárosban a katonák és a lakosok egyaránt arra számítanak, hogy az oroszok bármikor támadhatnak.

Néhány Kijev környéki területről az ukránok állítólag visszaszorították az ellenséges erőket, de az orosz csapatok továbbra is körülveszik az ukrán fővárost.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »