Bárka

Bárka

A The Ark című új amerikai sci-fi sorozatról sok rosszat hallottam.

Aztán mégis elkezdtem nézni. Tulajdonképpen ha nem vesszük komolyan, nem is rossz alkotás.

Ráadásul kellemes meglepetés, hogy se transznemű, se soknemű szereplő nincs. Még homokosból is csak egy árválkodik, de ő se szexel vagy csókolózik, mert „házastársa” meghalt.

A sorozat progresszívitása kimerül abban, hogy a nők rendre okosabbak a férfiaknál, s a legokosabb emberek nem fehérbőrűek.

A fő hangsúly itt a globális melegedés nevű kamu, már csak a magasabb hegyek vannak szárazon a Földön.

Hírdetés

De ha ezeket bizseregtető marhaságokat nem nézzük, végülis egy tisztességes sci-fi kalandfilm, a „zárt űrhajós” típusú, azaz szinte minden egy űrhajón játszódik. Az űrhajó a Földről indult a Proxima Centauri B bolygóra. Ez a bolygó ténylegesen is létezik, s a mai tudományos konszenzus szerint rajta kb. olyan viszonyok vannak, mint a Földön. persze vicces, hogy a tudományos konszenzus szerint éppen az üvegház-hatásnak köszönhetőn van földi hőmérséklet a bolygón, nélküle – 35-40 fok lenne: itt a melegedés pozitívum tehát, míg a Földön meg negatívum, de nem ez a film egyetlen logikátlansága.

Szerencsére a logikátlanságok nem a nagyon idegesítő típusúak, szóval el lehet vonatkoztatni tőlük.

Most ment le a 10. rész, még 2 van. Abban persze lehet még valami iszonyatos marhaság, szóval nem felelek az utolsó 2 részért.

s


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »