Barcelonai dobogón Szabó Norbert (Pályakerékpározás)

Barcelonai dobogón Szabó Norbert (Pályakerékpározás)

Négy hónap kényszerpihenő után versenyzett újra a Sepsi-SIC megyeszékhelyi bringása, Szabó Norbert, aki péntektől vasárnapig a 18. Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – Memorial Miguel Poblet nevet viselő pályakerékpáros megmérettetésen tette próbára magát. Mérlege egy harmadik és egy hatodik helyezés.

Az év elején mutatott hullámzó teljesítmény és egy hosszabb kényszerpihenő után ismét pályára hajtott a megyeszékhelyi Sepsi-SIC kerékpárosa, Szabó Norbert. Sportolónk az elmúlt hét végén egy barcelonai CL2-es viadalon tekert, ahol kitett magáért, kiváló teljesítményével jó eredményt ért el. Szabó a spanyolországi megmérettetésen sprintben és keirinben (motorfelvezetéses üldözéses verseny) tette próbára magát, előbbi számot a dobogón zárta, harmadik lett, utóbbin pedig döntőt futva a hatodik helyen végzett.

Hírdetés

„Keirinben simán hoztam az elődöntős futamomot, a fináléban pedig kockáztattam és kissé rosszul sült el a rizikós taktikám, így csak hatodik lettem. Ha visszagondolok erre a versenyre, akkor azt kell hogy mondjam: akár meg is nyerhettem volna ezt a számot. Sprintben is jól alakultak a dolgaim, de ismét eltaktikáztam magam, és így be kellett érnem a harmadik pozícióval. Nagyszerű formát mutattam Spanyolországban, végre jól versenyeztem és látszik rajtam a fejlődés. Új edzéstervvel és szakmai stábbal készültem erre a tesztversenyre, ami meghozta a gyümölcsét. Hosszú és roppant nehéz időszak van mögöttem, így mindenképp elégedett vagyok a hétvégi eredményemmel. Számomra most az a legfontosabb, hogy ott legyek a jövő februári Európa-bajnokságon, és arra tudjam időzíteni a csúcsformámat” – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó, aki 145 ranglistapontot szerzett Barcelonában és legközelebb decemberben egy svájci viadalon áll rajthoz.

Eredmény: * keirin (16 induló): 1. Szergej Ponomárjov (kazah), 2. Harry Ledingham-Horn (brit), 3. Conor Rowley (ír)… 6. Szabó Norbert * sprint (16 induló): 1. Szergej Ponomárjov (kazah), 2. Marcus Hiley (brit), 3. Szabó Norbert. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »