Barbár állatok: „A nőknek el kell fogadniuk a nemi szervük megcsonkítását"

Az egyiptomi parlament egyik képviselője szerint a nőknek el kell fogadniuk a nemi szervük megcsonkítását, hogy csökkenhessen a szexuális étvágyuk. Az egyiptomi férfiak szexuális teljesítőképességével pedig nem elégedett a képviselő: nem érti, hogy miért országa vezeti a szexuális vágyfokozók használóinak listáját. A képviselő szerint az egyiptomi férfiaknak mielőbb le kellene szokniuk az ajzószerekről.

Magyar Menedék - Badiny

A csonkítás során néhány vagy az összes külső női nemi szervet eltávolítják mindenféle orvosi indok nélkül. A csonkítást a legtöbb esetben sarlatánok végzik, akik érzéstelenítés nélkül egy egyszerű pengével vágják meg a nőket. A “műtétre” még a lányok kisgyerekkorában sor kerül, és van, hogy bele is halnak a beavatkozásba.

Hírdetés

A rituálé több évezredre nyúlik vissza. A női nemi szerv csonkítását még 2008-ban tiltották be Egyiptomban és a törvény is bünteti.

Annak ellenére, hogy illegális a női nemi szerv csonkítása a zárt ajtók mögött továbbra is zajlik, a hivatalos adatok szerint 2015-ben a 15-49 éves korosztályban 10-ből 9 nőt csonkítottak meg. A kegyetlen procedúra leginkább vidéken és az alacsony végzettségűek körében népszerű.

Az ENSZ adatai szerint világszerte már 200 kislány nemi szervét csonkították meg idén. A legtöbb ilyen esetre Egyiptomban, Szomáliában, Guineában, Dzsibutiban és Sierra Leonéban kerül sor. Szomáliában a 15-49 éves nők 98 százalékának csonkították meg a nemi szerveit. A kegyetlen szokást Európába érkezve is folytatják a muszlimok. A statisztikák szerint csak az Egyesült Királyságban havonta 400 csonkításra kerül sor.

(RT)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »