Bárányt és kost lopott a jászolból egy kazincbarcikai Betlehem-fosztogató

Bárányt és kost lopott a jászolból egy kazincbarcikai Betlehem-fosztogató

Meghökkentő bűntény: kétszer is hazavitt egy-egy állatot a berentei köztéri jászolból, a kost tönkre is tette. A 48 éves férfit elfogták, beismerte tettét.

„Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse Sz. Attila 48 éves kazincbarcikai lakossal szemben” – ez a száraz, a police.hu-n olvasható bevezetője az érthetetlen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bűncselekménynek.

A férfinak a Kazincbarcikával szomszédos ezer lelkes Berente község Fő téren kiállított betlehemi jászlán akadt meg valamiért a szeme. Először szenteste előtt, december 23-án, amikor elvitte az életnagyságú kos figurát, amelyet – miként a képen is látható – pár nap alatt tönkretett.

Hírdetés

http://mno.hu/

Talán ezért kerekedett fel újra: január 2-án visszament Berentére, s egy műanyag bárányt is hazavitt az autójával. Ám ezt – és a bejelentést – követően a rendőrök azonosították, és még aznap délután előállították a tolvajt a Sajószentpéteri Rendőrőrsre, ahol kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A lopás okát természetesen nem tartalmazza a jelentés, pedig nagyon kíváncsiak lennénk. Az eredeti jászol fotóját elnézve pedig elgondolkodhatunk, miért pont ez a két installációs elem tűnt számára értékesnek.

A helyi illetőségű kolorline.hu december 2-i híréből egyébként az is kiderül, hogy a kézzel festett szobrokat Lengyelországban gyártották, és csak két másik település található az országban, ahol ehhez fogható élethű Betlehemet állítottak fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »