Baránek: Tömény idiotizmus

Baránek: Tömény idiotizmus

Szándékosság vagy ostobaság? Ezt a kérdést gyakran felteszi magának a politikusok megnyilvánulásait követve Ján Baránek politikai elemző. A legutóbbi nyilatkozat, mely felkeltette a figyelmét, Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter reagálása volt arra a közvélemény-kutatásra, miszerint Igor Matovič (OĽANO) kormányfő már a megkérdezettek csaknem 80 százalékának nem élvezi a bizalmát.

A védelmi miniszter erre azt válaszolta, hogy a 80 százalék nem lényeges, fontos, hogy az OĽANO választóinak élvezi a bizalmát.

„Én az ostobaság különböző mélységeivel találkoztam, de ők még mindig képesek meglepni engem, nemcsak Naď, hanem ennek a kormánynak minden tagja. Képesek olyan ökörségeket mondani, hogy az ember szinte hinni sem akar a fülének, aztán rájön, hogy sikerült egy újabb lécet leverniünk” – olvasható Baránek közösségi oldalon tett bejegyzésében.

Hírdetés

Hogy mi az, ami megragadta a figyelmét Naď nyilatkozataiban? „Neki egyáltalán nem esett le, hogy már most is csak feleakkora a támogatottságuk a választási eredményükhöz képest, s hipotetikusan, teoretikusan és gyakorlatilag is, ha az OĽANO akár 4 százalékra esik is vissza, logikus, hogy Igor Matovič az OĽANO választóinál jelentős támogatottságot élvez. Tehát ezzel érvelni tényleg idiotizmusnak számít, méghozzá töménynek, s az ilyen embereknek, akik ezeket az elemi összefüggéseket sem értik, nem szabadna minisztereknek lenniük, sőt a parlamentben sem szabadna ülniük. Ez nem valami bonyolult matematika vagy statisztika, ehhez csak józan paraszti ész kell” – fejtette ki Baránek.

„Higgyék el barátaim, ők ostobák” – állapította meg Baránek. A koalíciós pártok választóinak azonban az üzeni, ne bosszankodjanak azon, hogy kiket választottak. „Ne bosszankodjanak, én, aki ezekben a körökben mozgok, sem tudtam, hogy ennyire ostobák” – mondta Baránek.

(NZS/Felvidék.ma/ParlamentnéListy.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »