Baránek: Ilyen áldozatkész képviselőket sehol a világon nem találunk

Baránek: Ilyen áldozatkész képviselőket sehol a világon nem találunk

Ján Baránek politikai elemző ismét nem rejtette véka alá a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a tiszti főorvos kivételt adott a koronavírusos parlamenti képviselőknek, hogy részt vehessenek és szavazhassanak a parlament ülésén. „Nem találunk Szlovákiában olyan csatornát, melybe elbújhatna az a tiszti főorvos, aki ezt megengedte” – vélekedett. De megkapta a magáét Matovič is, aki az édesanyját és a feleségét oltatni küldi, amennyiben kellő számú lájkot kap a közösségi oldalon azoktól, akik ezt szeretnék.

„Most már igazán nem tudom, hogy is van ez a koronavírussal, valójában mennyire veszélyes. Mert ha a képviselőknek az ünnepek között ülésezniük kell a parlamentben, hogy alkotmánytörvényeket fogadjanak el, amelyek megvédenek bennünket ettől a szörnyűségtől, akkor valóban nagyon súlyos betegségről van szó… Viszont, hogy kellő számú szavazat összejöjjön a betegség elleni törvények elfogadása érdekében, az ülésen részt vehettek a koronavírus-fertőzött képviselők is!!! Ez nem fér a fejembe” – írja a közösségi oldalon olvasható bejegyzésében.

Baránek kiért arra a videofelvételre is, melyen két fiatal látható, amint megver egy harmadikat, amiért az nem visel maszkot. „Érthető, hiszen arcmaszk nélkül bizonyára komoly koronavírus-veszélyforrásnak számított és ahogy kormányfőnk mondta, bizonyára halottak százai, sőt ezrei száradnak a lelkén! Még jó, hogy megkapta a magáét” – kommentálta a tőle megszokott iróniával Baránek.

S hogy mi az, ami nem fér a fejébe? „Egyrészt ez a szörnyűség olyan veszélyes, hogy haladéktalanul el kell fogadni ezeket a törvényeket, másrészt viszont annyira már nem veszélyes, hogy 150 képviselő, köztük a fertőzöttek egy helyiségben találkozhatnak? Természetesen hoztak bizonyos intézkedéseket, de akkor is.

Barátaim, semmi esetre se tegyünk fel ilyen rosszindulatú kérdéseket! Más az igazság. Annak a 150 vagy hány hősnek a nevét márványba fogják vésni! A hősökét, akik kockára téve az életüket, egy helyiségben voltak a fertőzöttekkel, hogy megszavazzák a törvényeket, melyek megvédenek bennünket ettől a szörnyű betegségtől! Áldozatuk annál nagyobb, hogy nemcsak a saját életüket tették kockára, hanem azok életét is, akikkel a parlamentből való távozás után találkoznak, s akiknek – ahogy a kormányfő mondaná – százai, ezrei halnak meg miattuk. Ez nem akármilyen formája az áldozathozatalnak” – írja Baránek.

Hírdetés

A politológus a továbbiakban kitér arra is, hogy az áldozatvállalással a kormányfő sem késlekedik, a közösségi hálón keresztül azt ígérte, hogy az édesanyját és a feleségét is elküldi oltásra, amennyiben 10 000 lájkot kap a bejegyzésére. „Ő sem csak magát áldozza fel a koronavírussal folytatott küzdelemben. Olyasmit tesz, amire csak az Ószövetségben találunk példát. Feláldozza a családtagjait, az édesanyját és a feleségét. Beoltatja őket, ha bizonyos számú lájkot és szívecskét kap.

A mi rettenthetetlen hősünk viszont akkor oltatja be a családtagjait, ha elég lájkot kap. Már csak azt várom, hogy hasonló eljárást ajánl majd a polgároknak is. Mindenki, aki oltásra jelentkezik, mutasson fel néhány ezer lájkot és szívecskét. Pontosabban minden hős, aki oltásra küldi a családját. Barátaim, lelkes és büszke vagyok. Könnyek szöknek a szemembe. Ilyen áldozatkész képviselőket és kormányfőt széles e világban nem lelünk többet” – írja Baránek.

A bejegyzésnek utószava is van, mely így hangzik: „Mivel nemcsak a parlament és a kormány van tele idiótákkal, íme a magyarázat a szöveghez. Ami a parlamentet illeti, a parlamentben arrogáns mániákusok bandája ül, akik azt hiszik, hogy bármit elhiszünk nekik és hogy felettünk állnak. Ilyen mértékű önteltséget, a mindenek felett állóság netovábbját, amit tőlük látunk, még a szocializmus idején sem tapasztaltam. Valóban nem. Mellesleg nincs már Szlovákiában olyan csatorna, ahová az a tiszti főorvos elbújhatna, aki ezt megengedte.

Ami pedig a kormányfőt illeti: „Nem akartam leírni, komolyan nem, de ezek után muszáj: Oltatni küldeni az édesanyánkat és a feleségünket, amennyiben megfelelő számú lájkot és szívecskét kapunk, ez gyáva, cinikus, ízléstelen, politikushoz méltatlan megnyilvánulás, ilyesmire csak egy bolond képes. Ismétlem, ilyesmire csak egy bolond képes, a szó szoros értelmében.”

(Felvidék.ma/Parlamentné Listy)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »