Bár véget ért a házasság hete, még várják a közös útra a párokat Nagyváradon

Bár véget ért a házasság hete, még várják a közös útra a párokat Nagyváradon

A házasság hetének eseménysorozatába a nagyváradi egyházmegye több plébániája is bekapcsolódott, ennek zárásaként pedig az elmúlt hétvégén több helységben is voltak olyan alkalmak, amikor a helyi plébánosok szervezésében a párok megújították házassági esküjüket, megáldották, megajándékozták egymást.

Mihály Balázs micskei plébános a tóti fíliában szombaton, február 13-án bemutatott szentmise végén áldotta meg az esküiket megújító házaspárokat. A házastársak kivonultak az oltár elé, ahol a díszítés alapjául szolgáló fehér vászonra írták rá azokat a szavakat, amelyek a házasságuk szempontjából fontos értékeket fejezik ki.

Micskén a vasárnap, február 14-én bemutatott szentmise végén ünnepelték a házasságot. Margittán, valamint a nagyvárad-újvárosi templomban is hasonló ünnepségekkel fejezték ki a házasságra való odafigyelés fontosságát a vasárnapi szentmisék alkalmával. A nagyvárad-olaszi templomban a szentmise végén a Bádon házaspár és a Vajna család tett tanúságot a házas lét örömeiről.

Hírdetés

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel meghosszabbítják a házaspárok útjának végigjárási lehetőségét Nagyváradon. A házaspárokat és a házasságra készülő fiatalokat február 15. és 21. között várják a püspöki palota kertjébe a hét bármelyik napján reggel 6 és este 10 óra között. A 16 állomás érintésével a felek újra egymásra találhatnak, felfedezhetik közös hivatásukat és segítséget kaphatnak arra, hogy gyermekeiket szeretetben neveljék. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással. Akiknek nem áll módjukban személyesen ellátogatni a püspöki palota kertjébe, a stációkhoz tartozó elmélkedéseket a nagyváradi egyházmegye honlapján is megtalálják.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »