Banki robbantás: milliárdosokat vett célba a merénylő

Banki robbantás: milliárdosokat vett célba a merénylő

Nemcsak bankokat, hanem „pénzoligarchákat” is megfenyegetett az Őrsereg néven jelentkező, a Lehel úti robbantást magára vállaló csoport – tudta meg a Bors. A merénylő a következő célpontját is megnevezte.

Újabb részleteket árult el a Borsnak a titokzatos levélről Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége elnöke, aki múlt szerdán kapta kézhez a fenyegető üzenetet.

Hírdetés

– Két bankot nevesítettek, mint lehetséges célpontot. A pénzoligarchákat és a hozzájuk köthető üzleti láncokat is ostorozzák, s következő célpontként egy ilyen láncot neveztek meg. A levelet átadtam a rendőrségnek, de készítettem egy közjegyző által hitelesített másolatot is. Figyelmeztetem azokat, akik veszélyben lehetnek – mondta el lapunknak Éliás.

A Bors a legnagyobb bankoktól tudakolta: kaptak-e olyan jelzést, hogy a fenyegető levélben az ő intézményük is célpontként szerepel? Megerősítették-e védelmüket? Az OTP Bank csak annyit válaszolt, hogy az említett témában nem tudják munkánkat segíteni.

Az Erste Banktól lapzártánkig nem kaptunk választ. A Budapest Bank sajtóosztályától megtudtuk, hogy eddig nem kaptak pontos információt a rendőrségtől. A K&H Bank illetékese nem kommentálta az értesüléseinket, csak azt a tényt közölte, hogy a nyomozás még tart, s folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »