Bán Teodóra reagált a főváros döntésére

Bán Teodóra reagált a főváros döntésére

A Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője elárulta, milyen feltételek mellett vállalná a feladatot.

A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni – mondta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője.

Hozzátette:

ha két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor a margitszigeti helyszín irányítását vállalja.

Hírdetés

Emellett szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani.

Bán Teodóra jelezte, ezt nem ultimátumnak, hanem logikus és gyakorlatban működő konstrukciós javaslatnak szánja.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött arról, hogy a jövőben kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja majd.

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé.

A Szabad Tér Színház vezetésére beadott pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjai azt közölték, hogy Bán Teodóra adta be a legjobb pályázatot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »