Baltával végzett egy 51 éves férfival, és annak 17 éves fiával a cigit kunyeráló román cigány

Baltával végzett egy 51 éves férfival, és annak 17 éves fiával a cigit kunyeráló román cigány

Baltával végzett egy 51 éves férfival, és annak 17 éves fiával a cigit kunyeráló román cigány

A Pest megyei nyomozók öt nap alatt azonosították, felkutatták, majd elfogták azt a román férfit, aki – a gyanú szerint – két embert ölt meg egy nagykőrösi tanyán. A 18 éves cigányt őrizetbe vették, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Hírdetés

Egy leégett ingatlanról és két ott talált holttestről érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. április 1-jén, késő este. A bejelentő, aki öccsét és apját kereste fel, már csak élettelen testükre lelt a nagykőrösi bérleményben. Mint később kiderült, mindketten erőszakos halált haltak.

A Pest megyei életvédelmi nyomozók lépésről lépésre haladtak a kegyetlen bűncselekmény felderítésében, a munka öt nappal később áttörést hozott. A helyszíni szemlén rögzített nyomok értékelése, az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása, kikérdezése, a tőlük szerzett információk ellenőrzése, a helyszín környékének, az áldozatok ismerősi körének feltérképezése mind annak a klasszikusnak számító nyomozásnak a része, amelynek eredménye egy 18 éves román állampolgár gyanúsítotti kihallgatása volt 2020. április 7-én, hajnalban.

Az állástalan, alkalmi munkából élő, mindössze hét általánost végzett V. Csaba 2020. március 31-én, délután, későbbi áldozatai albérlete előtt, letámasztotta kerékpárját. Bement az udvarra, cigarettát kért, felajánlotta, segít fát vágni. Aprítás közben beszédbe elegyedett a mellette álló 17 éves fiatalemberrel, aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel. Ezt hallva V. Csaba meglendítette a baltát, a fejsérülésétől a földre hanyatló áldozatától elvette mobiltelefonját, majd bement a házba és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta. Átkutatta táskáját, pénzt azonban nem talált, a használt mobiltelefonnal hazabiciklizett.

A kettős emberölést beismerő, a nagy valószínűséggel a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről hallgató V. Csaba ellen – őrizetbe vétele mellett – több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »