Baltával, vasvillával támadtak a cigányok a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta: koronavírusos

Baltával, vasvillával támadtak a cigányok a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta: koronavírusos

Baltával, vasvillával támadtak a cigányok a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta: koronavírusos

Csütörtökön, délután két encsi rendőr jelent meg egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, mivel a bűnügyi hatósághoz érkezett bejelentés szerint egy fiatal férfi késsel másokra támadt. A debreceni törvényszék közleménye szerint, amikor a járőrök kiszálltak gépkocsijukból a háznál, egy 21 éves férfi szidalmazni és fenyegetni kezdte őket.

Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, mire azok felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést. Ennek ő nem tett eleget, ehelyett megragadta az egyik rendőr karját, és megpróbálta eltávolítani a 21 éves férfi közeléből. A rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében fenyegette az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, annak kiérkezéséig pedig az utcán várakoztak. 

Hírdetés

Két gyanúsított folyamatosan szidalmazta a rendőröket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított baltát vett a kezébe, és azzal futott a rendőrök felé, azonban a családtagok elvették tőle azt, majd egyikük betontömböt dobott a rendőrök irányába. 

Az intézkedés során a 25 éves gyanúsított a rendőröknek azt állította, hogy koronavírussal fertőződött, amivel elmondása szerint azt volt a célja, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott: a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a kormány az ország egész területére vészhelyzetet hirdetett ki, és ezen helyzetben különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be.

A Debreceni Járásbíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt távmeghallgatás útján március 22-én elrendelte négy férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a négy gyanúsított – a büntetés lehetséges nagyságára tekintettel – megszökne, elrejtőzne.

Hárman közülük büntetett előéletűek, míg a negyedik szándékos bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll. 

A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »