Baltával támadtak a német vonaton

Baltával támadtak a német vonaton

Baltával támadt egy férfi a Treuchtlingen és Würzburg között közlekedő vonat utasaira hétfő este. A The Guardian szerint hárman súlyosabban is megsebesültek.

Rátámadt egy baltával az utasokra egy férfi a Treuchtlingen és Würzburg között közlekedő vonaton – számolt be róla több német lap, így a Spiegel mellett a The Guardian is. A BBC mellett a Guardian is azt írta: hárman súlyosabban megsebesültek, egy utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, mielőtt a rendőrök lelőtték a támadót. A BBC szerint az eredeti jelentések arról szóltak, hogy húszan is megsérültek, de később közölték: legalább tizennégy embert a sokkos állapot miatt kellett ellátni.

Hírdetés

A bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann arról számolt be a BBC szerint: az elkövető egy tizenhét éves afgán menekült volt, aki a közeli Ochsenfurtban élt. A férfi a Treuchtlingen és Würzburg között közlekedő vonat utasainak rontott neki Würzburgnál, és a balta mellett egy kés is volt nála. A vonat megállt, az elkövető pedig próbált menekülni, mikor a rendőrök lelőtték őt.

Az Ochsenfurt és Würzburg közti pályát lezárták, amíg a rendőrség vizsgálja a történteket. Az indítékról egyelőre nem tudni közelebbit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »