Balra tolódás és erkölcstelenség: a Jobbik Újpesten is búcsút mondhat a helyi elnöknek és az egyik alelnöknek

Balra tolódás és erkölcstelenség: a Jobbik Újpesten is búcsút mondhat a helyi elnöknek és az egyik alelnöknek

Lelkiismereti okok miatt kilépett a Jobbikból a párt újpesti alelnöke. Nagy Attila a Mi Hazánk Mozgalomban folytatja a politizálást – értesült a Magyar Idők. (Nem mellesleg az újpesti elnök, Pajor Tibor helyi önkormányzati képviselő is átlépett Toroczkaiékhoz – tesszük hozzá mi.) Közben a Jobbik bejelentette, hogy nem indít saját jelöltet a XV. kerületi időközi választáson, amivel a lap szerint kimondva-kimondatlanul, de Gyurcsány Ferencék „civil” jelöltjét segíti.

Tovább folytatódik a Jobbikban csalódottak kilépési hulláma, most az újpesti alelnök, Nagy Attila jelentette be távozását. „Lelkiismeretem, egész eddigi életem nem teszi lehetővé a maradást” – fogalmazott a politikus a Jobbik pártigazgatójának, Szabó Gábornak írt indoklásában.

Hírdetés

A kormánypárti lap birtokába jutott dokumentumban Nagy Attila (aki egyébként Gaudi-Nagy Tamás testvére) arra emlékeztet, hogy a néppártosodásnak nevezett balra tolódás kezdete, azaz 2016 óta folyamatosan jelezte, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a nemzeti radikális táborban a Vona Gábor által vezetett folyamat.

Szerinte a helyi szervezetben is lelkiismeretüket és ideológiai szellemiségüket visszaszorítva igyekeztek a kampány során mindent megtenni, hátha eredményre vezet a taktikai váltás. „De nem jött be” – írta Nagy, aki csalódottságának adott hangot a későbbi tisztújítás kapcsán is, amelytől azt remélték, hogy a párt visszafordul az eredeti alapértékeihez. „Ehhez képest a változást óhajtók több mint 46 százalékának vezetőit, Toroczkai Lacit és Dúró Dórát erkölcstelen módon kizárták a pártból, illetve a frakcióból” – fogalmazott a politikus, bejelentve, hogy munkáját a Mi Hazánk Mozgalomban folytatja.

Eközben a Jobbik közölte, hogy nem indít saját jelöltet a főváros XV. kerületében szeptember 30-án tartandó időközi polgármester-választáson. Állításuk szerint az Állami Számvevőszék „törvénysértő” bírsága miatt nem tudnak minden időközi választáson jelöltet állítani. Közleményükben tudatták azt is, hogy a párt elnökségének döntése értelmében nem támogatják a baloldali pártok közös jelöltjét, Németh Angélát, mert nem tartják alkalmasnak a kerületi polgárok képviseletére. Állítása ellenére a Jobbik mégis Némethet segíti, ugyanis amikor Hajdu László, a DK országgyűlési képviselője a Jobbik alelnökével, Gyöngyösi Mártonnal tárgyalt a XV. kerületi időközi polgármester-választásról, éppen azt szerette volna elérni, hogy a függetlenként induló, ám egyértelműen a DK bizalmát élvező Németh Angéla legyen az egyetlen ellenzéki jelölt László Tamással, a Fidesz–KDNP jelöltjével szemben. Hajdu és a DK kérése a jelek szerint meghallgattatott a Jobbikban – teszi hozzá a lap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »