Balog szerint az utóítéletek ellen is küzdeni kell – a rejtett erőforrások minisztere már gyermekkorban kikapcsolná a nemzeti immunrendszert

Bizony, eljutottunk odáig, hogy már a saját szemünknek, az átélt élményeknek sem hihetünk, hiszen a tapasztalati tudás sem más, mint csúnya rasszista beidegződés, mely gátja a szivárvány (de leginkább a fekália) minden színében pompázó toleráns társadalom kialakulásának. Ez ellen a harcot nem lehet elég korán felvenni. Még szerencse, hogy az átszínező munkára nem sajnálta az anyagi forrásokat az Emmi, így a legkisebbek is elkezdhetik a hiánypótló tolerancia-tanfolyamot. Mi sem természetesebb, hogy a csöppségek kipróbált zsidók, cigányok és antimagyarok koszorújában ismerkedhetnek a nyitottság varázsával.

A magyar nemzeti kultúra része az itt élő svábok, szerbek, horvátok, cigányok kultúrája is, megismerésük segít az előítéletek leküzdésében – erőlködött szokása szerint Balog Zoltán, a rejtett erőforrások minisztere, a Színezd át! programsorozat fővédnöke vasárnap a budapesti "családi rendezvényen" a Bálnában.

Az egész napos ingyenes programon a gyerekek számos közös játékon vehetnek részt, így ismerve meg más nemzetiségeket és kisebbségeket, és így válva a feltétlen másságkultusz odaadó híveivé.

"Szeretnénk bemutatni, hogy Magyarország színes ország, kultúrájának gazdagságát nemcsak egy, hanem sok szín adja. Bízunk abban, hogy a gyerekek a játékokon, együttléteken keresztül értékelik egymást, és ha az életben esetleg rossz tapasztalatok érik őket, eszükbe jut, hogy vannak más származású barátaik is, és érdemes küzdeni az előítéletek ellen" – hintette szanaszét a fehérgyilkos multikulti konkolyát Balog Zoltán.

Hírdetés


Balog kis kedvenceivel

A miniszter elmondta, személyes, gyerekkori tapasztalata, hogy az érzelmi bevonódás, a játék sokat segít abban, hogy gyerekek a felnőttként elfogadón, megértőn viszonyuljanak a más kultúrákból, más élethelyzetből származó, esetleg szegénységben élő embertársaikhoz, és küzdjenek ez elő-, sőt az utóítéletek ellen. "Ha gyerekkorban együtt tudunk lenni, felnőttként is együtt tudunk" – fogalmazta meg a nemzet immunrendszerének kikapcsolását célzó ars poeticáját Balog.

A játékokkal, koncertekkel, fellépésekkel tarkított agymosoda délután négy óráig látogatható. A magát nemzetiszínűnek álcázó kormány ügyelt arra is – bár ez különösen Balogtól nem meglepő -, hogy közpénzből szigorúan zsidók, cigányok és filoszemiták mutogathassák magukat a rendezvényen: a nap folyamán mások mellett fellép a Kaláka együttes, Falusi Mariann, Oláh Gergő és Tintér Gabriella éneket tanít a gyermekeknek, akik találkozhatnak  Miklósa Erika operaénekesnővel, a Színezd át! helyi fővédnökével is.


Stromajer Andrea, a rendezvénysorozat főszervezője – köszönjük, nincs több kérdésünk

A programot a Thália Színházban este 19 órakor kezdődő Somnakaj című cigány musical előadása zárja. A darabban negyven előadóművész lép fel, köztük Szakács Hajnalka, Falusi Mariann, Papadimitriu Athina, Szakcsi Lakatos Béla és a színházi szerepben először látható Oláh Gergő is.

A Színezd át! budapesti rendezvénye egy tízállomásos országos programsorozat 8. helyszíne, a továbbiakban Miskolcon és Szombathelyen rendezik meg a családi napot.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »