Balliberálisok az amerikai rendőröknek: öljenek meg több feketét!

Balliberálisok az amerikai rendőröknek: öljenek meg több feketét!

TOWNHALL

Donald Trump elnök a jobboldali, konzervatív Townhall nevű portált annyira kedveli, hogy újságírója épp tegnap kapott dicséretet tőle egy sajtókonferencián az általa feltett kérdés kapcsán.

A Townhall szokása szerint most is olyan megközelítésben tárgyal egy problémát, amely nem számíthat túlzott szimpátiára a balliberállis olvasóktól. Címe: „A liberálisok játékszerei”.

Így kezdődik: „A fekete emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy egyetértsenek azzal a liberális felfogással, amely felszólít a rendőri tekintély aláásására. E program révén több lesz a fekete bűnelkövetők áldozatainak száma”. A cikk szerzője, Walter E. Williams megvizsgálja, hogy a dologban mi az, ami működik, és mi az, ami nem.

1990-ben New York városa olyan gyakorlatot fogadott el, amelynek értelmében a rendőrtisztek egy gyalogost megállíthatnak és kérdéseket tehetnek fel neki. Ha fennáll a gyanú, az illetőt átkutatják, van-e nála fegyver vagy valamilyen tiltott eszköz, illetve szer. Ez a gyakorlat – amely teljes mértékben törvényes – a „Terry megállítás” néven ismert.

E proaktív rendőrprogram két évtizedes megvalósítása eredményeként New York városában a gyilkosságok száma az évi több mint 2200-ról mintegy 300-ra csökkent.

Hírdetés

A proaktív rendőri magatartásnak a feketék a fő haszonélvezői. Heather Mac Donald, a Manhattan Intézet kutatója szerint a new yorki gyilkosságok áldozatainak többsége fekete férfi: több mint tízezren vannak ma életben annál, mint amennyi akkor lenne, ha nem lett volna ez a proaktív rendőri gyakorlat.

Az amerikai Polgárjogi Unió (ACLU) és egyéb baloldali csoportok most pert indítottak a proaktív rendőri gyakorlat ellen.

Egy amerikai körzeti bíróság azt a döntést hozta, hogy New York város „megállítani és átkutatni” politikája az egyenlő védelem 14. módosításának ígéretét sérti, mivel a fekete és dél-amerikai származású embereket gyakrabban állítják meg és kutatják át, mint a fehéreket.

 

Folytatás: http://magyaridok.hu/kulfold/balliberalisok-oljenek-meg-tobb-feketet-1417018/

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »