BALLIBERÁLISOK A VÁRBAN 3. RÉSZ

BALLIBERÁLISOK A VÁRBAN 3. RÉSZ

Ma folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk önöknek, baloldali-liberális közszereplők, újságírók és politikusok mennyiért bérelnek lakást a budai várban, illetve milyen jogcímen, hogyan jutottak hozzá bérleményeikhez.

Tesszük ezt azért, mert a ballibsi propagandamédia évek óta azzal van elfoglalva, hogy jobboldali közszereplők, újságírók és politikusok vári lakásbérléseiről jelentet meg hazug, rágalmazó, becstelen cikkeket, azt a látszatot keltve, mintha a várban jobboldali közszereplők azért bérelhetnének „olcsón” lakást, mert politikai összeköttetéseik ezt lehetővé tették számukra, s valamiféle súlyos visszaélések lapulnának meg ezen jogügyletek mögött.

Eddig ismertettem Vámos Ágnes havi 230 forint/négyzetméteres, Fortuna utcai lakásbérletét. Vámos Ágnes az I. kerületi polgármester. V. Naszályi Márta bizalmasa, az önkormányzat fizetett alkalmazottja, a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult. Fele annyit fizet vári lakásáért, mint én. De nem volt benne annyi becsület, hogy például az ellenem, vagy Palkovics László vagy Rákay Philip ellen zajló rágalomhadjárat idején jelezze, ezt abba kellene hagyni.

Vámos Ágnes után a balliberális média egyik zászlóshajójának, az Indexnek egyik munkatársát vettük górcső alá.

Bakró Nagy Ferenc a Szalag utcában, egy, az önkormányzat által frissen felújított házban bérel lakást. Bérleti jogviszonyának kezdete 1998. 1998-tól 2008-ig, vagyis tíz évig havi 30 forint/négyzetméter áron(!), 2008 óta havi 238 forint/négyzetméter áron bérli az önkormányzat tulajdonában lévő lakást.

Sorozatunk első két része után valamilyen rejtély folytán a ballibsi propagandamédia és annak gazemberei nem kapták fel a témát. Nem jelentek meg Vámos Ágnes Fortuna utcai és Bakró Nagy Szalag utcai háza előtt az RTL Klub, a 24.hu, a 444, a HVG és a Magyar Narancs hiénái, nem toltak mikrofonokat érintettek orra alá, hogy miképpen lehetséges ilyen áron a várban lakni, és nem szégyellik-e magukat. A Momentum ifjúgárdista faszkalapjai sem mentek el eddig az érintettek házai elé, hogy összefirkálják előttük az aszfaltot, és „megindító” nyilatkozatokban tiltakozzanak a vérlázító skandallum miatt.

És eddig még V. Naszályi sem fejtette ki elítélő véleményét és felháborodását az olcsó lakásbérletek miatt.

De ami késik, nem múlik. Nyilván csak azért kussolnak, mert még nem volt idejük eljárni az ügyben.

Ma újabb adalékkal szolgálunk, hátha tudunk még egy kicsit segíteni!

Mai epizódunk főszereplője Baráth Etele.

Hírdetés

Baráth Etele közéleti pályafutása elég hosszú, így az a legegyszerűbb, ha idemásolom a wikipédia vonatkozó szócikkét. Tehát:

„1980-ban lépett be az MSZMP-be, de abból 1987-ben kilépett. 1989 és 1990 között a Közlekedési, Hírközlési és Építésügyi Minisztérium államtitkára, majd 1992-ig a világkiállítás kormánybiztosa. Eközben egy rövid ideig a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium területpolitikával foglalkozó helyettes államtitkára.

1992-ben a Munkaadók Országos Szövetségének elnökévé választották, pozícióját 1994-ig viselte. 1993 és 1995 között a Magyar Gazdasági Kamara, majd 1996-ig jogutódjának, a Magyar Munkaadói Szövetség alelnöke volt.

1994-ben az MSZP színeiben, pártonkívüliként indult az 1994-es országgyűlési választáson, ahol a budapesti 21. számú egyéni választókerületben (Zugló fele) egyéni mandátumot szerzett. A ciklusban a környezetvédelmi bizottság elnöke volt. Az 1994-es önkormányzati választáson az MSZP főpolgármester-jelöltje volt, de alulmaradt Demszky Gáborral szemben. Az 1998-as országgyűlési választáson pártja budapesti területi listájáról szerzett mandátumot, az MSZP-frakció helyettes vezetőjeként dolgozott.

2002-ben újra egyéni mandátumot szerzett, a Miniszterelnöki Hivatalban a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-Támogatások Hivatalát vezető politikai államtitkár. 2004-ben Medgyessy Péter miniszterelnök eredetileg gyermek-, ifjúsági és sportminiszterré nevezte volna ki, de az SZDSZ Csillag István leváltása miatt megvonta a bizalmat a kormányfőtől. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök októberben az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterré nevezte ki. Ő felügyelte a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és az Európai Ügyek Hivatalának munkáját is. Posztját a ciklus végéig megtartotta, azonban a 2006-os választások után létrejött Nemzeti Fejlesztési Ügynökség élén már más, a későbbi miniszterelnök, a pártonkívüli Bajnai Gordon követte. Baráth 2006-ban újra egyéni mandátumot szerezve jutott be az Országgyűlésbe.

A 2009-es európai parlamenti választások után derült ki, hogy felfüggesztette MSZP-tagságát, mert nem értett egyet pártja egyes személyzeti döntéseivel és az uniós fejlesztések irányával. A 2010-es országgyűlési választáson nem indult. 2010 óta az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja.”

Ennyi talán elég, így mindenki tökéletesen be tudja azonosítani a volt minisztert.

Nos, a hivatalos iratok szerint Baráth Etele a vár egyik legszebb utcájában, a Táncsics Mihály utcában, alig néhány száz méterre a Karmelita kolostortól bérel egy lakást az önkormányzattól.

A két szobás, összkomfortos lakás alapterülete 95 négyzetméter.

A szerződő felek által aláírt, hivatalos bérleti szerződés szerint az önkormányzat 425 forint/négyzetméter áron adja ki a lakást Baráth Etelének. Esetünkben ez nem állja meg a helyét, ugyanis ha a 425-öt megszorzom 95-tel, akkor 40 375-öt kapunk. Ennyit kellene fizetnie Baráth Etelének, de ő többet, havi 61 532 forintot fizet az okirat szerint. Vagyis 647 forintot négyzetméterenként. Ezzel Baráth Etele az első balliberális közszereplő, aki nem feleannyit, hanem nagyjából annyit fizet bérleményéért, mint én. Gratulálok!

Ilyenkor szokták a propagandisták, a rágalmazók, a becstelenek és a hazudozók megemlíteni, hogy piaci alapon vajon mennyibe kerülne a Táncsics Mihály 5. szám alatt, az I. emeleten egy 95 négyzetméteres lakás bérleti díja.

Mi ilyet nem teszünk, csak rögzítjük a tényeket.

Érdekességképpen megjegyzem még, hogy amint azt már Bakró Nagy Ferenc esetében láttuk, a vári lakások négyzetméterei elég rugalmasan változnak. Ugyanis Baráth Etele is lakáscsere útján jutott hozzá a Táncsics Mihály utcai önkormányzati lakás bérleti jogához, ám az „ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁS CSERÉJÉVEL VEGYES ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS” címet viselő, a Honthegyi ügyvédi iroda által készített és jegyzett hivatalos okiratban a Táncsics Mihály utcai lakás mérete 89 négyzetméter. A bérleti szerződésben pedig 95 négyzetméter. Jó-jó, csak hat négyzetméter, de „piaci alapon” milyen sokat számítana, ugye!

Akkor foglaljuk össze: Baráth Etele, a szocialista-liberális kormányok ilyen-olyan minisztere, államtitkára, kormánybiztosa ma a budai várban, hivatalosan havi 425 forint/négyzetméter, valójában havi 647 forint/négyzetméter áron bérel lakást az önkormányzattól. Alig néhány száz méterre a Karmelita kolostortól, és még kevesebb száz méterre Bayer Zsolt lakásától. Táncsics Mihály utca 5. Gondolom, az RTL Klub, a 24.hu-tól Horváth Csaba László, a 444, a Narancs ma már nem bírja tovább, és kiszáll a helyszínre, és tetemre hívja Baráth Etelét, miközben ő kiviszi a szemetet. A HVG pedig ma már biztosan elkészíti a „balliberálisok a várban” című interaktív térképét, amit fel is tesz a honlapjára.

Ha esetleg mégsem így történne, kénytelenek lennénk azt gondolni, hogy az RTL Klubnál, a 24.hu-nál, a 444-nél, a HVG-nél és a narancsnál nem újságírók, hanem hazug, becstelen, propagandista médiagecik dolgoznak.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »